SiolNET. Trendi Kultura
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani premierna uprizoritev opere Vojna in mir

4

termometer

Svetovna premiera opere Vojna in mir v priredbi kitarista Larryja Coryella bo 2. decembra ob 20. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Svetovno znani kitarist Larry Coryell je po slovitem romanu Leva Nikolajeviča Tolstoja Vojna in mir priredil istoimensko opero. Ta bo v koprodukciji Univerze v Ljubljani z Akademijo za glasbo, Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, Akademijo za glasbo, radio, film in televizijo in Fakulteto za računalništvo in informatiko ter Veronikinimi zgodbami premierno uprizorjena v torek, 2. decembra, ob 20. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

O operi je njen stvaritelj Larry Coryell povedal, da je nastala iz želje, da bi združil človeško zavest z glasbo oziroma jo potisnil višje. "S tem mislim na instrumentalno ali vokalno glasbo; glasbo, ki je komponirana ali improvizirana (jazz). To delo naj bi se dotaknilo src poslušalcev s preprostim, a pogosto napačno razumljenim sporočilom o svetosti pojma mir. Z brezčasnim 'mirom' hočem poudariti ne le odsotnost nasilja, ampak proaktivno izjavo: mir je edina pot."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin