Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Petek,
1. 8. 2014,
11.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2014, 11.27

6 let, 6 mesecev

Emma Watson se s smehom upira turškemu politiku

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Igralka Emma Watson je na socialnem omrežju Twitter izrazila podporo turškim ženskam, ki jih je vlada pozvala, naj se nehajo smejati v javnosti.

Da bi dokazala, da je smeh nalezljiv in da ga ne more ustaviti trda roka morale, je britanska igralka Emma Watson objavila fotografijo na Twitterju. S fotografijo, na kateri se smeji, je na socialnem omrežju izrazila podporo na tisoče objavljenim selfiejem smejočih se žensk, ki so se odzvale na poziv turškega podpredsednika vlade, naj se ženske v javnosti nehajo smejati.

Že v pol ure po objavi 2.500 komentarjev Objavo igralke, ambasadorke Združenih narodov za ženske, ki ima na Twitterju 13,8 milijona sledilcev, je že v prve pol ure komentiralo 2.400 ljudi, v tem času pa je zbrala tudi 4.500 "všečkov". Število retvitov se je v naslednjih dneh povzpelo nad 17 tisoč.

Spodobne ženske se v javnosti ne smejijo Da ni spodobno in častno, če se ženske smejijo v javnosti, je v svojem govoru o moralni pokvarjenosti v Turčiji izjavil podpredsednik turške vlade Bulent Arinc. Z izjavo je politik v turški in širši mednarodni javnosti izzval ogorčenje, na družbenih omrežjih pa so se v znak protesta množično pojavile številne fotografije žensk, ki se smejijo.

Več kot 500 tisoč objav smeha žensk Že kmalu po govoru turškega podpredsednika vlade, kot poroča BBC, se je pojavilo več ko 500 tisoč objav z oznako "kahkaha", kar v turščini pomeni smeh. Število objav še narašča.

Erdoganova vlada naj se raje ukvarja z reševanjem težav Ob tem so številni vlado premierja Reccepa Tayyipa Erdogana pozvali, naj se raje kot z moralnimi nauki ukvarja z reševanjem težav, kot so posilstva, nasilje nad ženskami in prisilne poroke mladoletnic.

Turčija krvavo potrebuje smeh Ob izjavi podpredsednika turške vlade je vodja opozicije Ekmeleddin Ihsanoglu tvitnil: "Kar naša država resnično potrebuje, je prešerno smejanje žensk in vseh drugih." S tem se je politik navezal na ukrepe Erdoganove vlade, ki je med drugim sprejela strožja pravila glede uživanja alkohola in splava.

Ne spreglejte