Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 6. 2014,
9.31

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 26. 6. 2014, 9.31

8 let, 5 mesecev

Betontanc: Šport te postavi na realna tla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
"Vsi verjamejo, da so lahko prvaki. Vsi želijo zmagovati, nekateri pa zmage potrebujejo," o športu razmišljajo v novi predstavi režiserja Matjaža Pograjca.

Pista sveta je naslov nove predstave Matjaža Pograjca, ki jo je naredil s skupino Betontanc, v njej nastopajo Primož Bezjak, Branko Jordan, Branko Potočan, Katarina Stegnar in Vito Weis. Pod glasbo se je podpisal duo Silence, pod scenografijo in oblikovanje luči Tomaž Štrucel, pod dramaturgijo pa Andreja Kopač.

Šport te postavi na realna tla V času, ko se vse bolj stopnjuje napetost, povezana s svetovnim prvenstvom, o zakonitostih športa na odru razmišlja Betontanc. Šport ima dokaj objektivne okvire, ustvarjalci predstave temu pravijo, da ga imamo radi zaradi njegove čistosti. Vse je bolj ali manj jasno: obstajajo ti, tvoje telo, pista, tekma, cilj in rezultat. Ta je tisti, ki te loči od drugih in med druge hkrati postavi na zasluženo mesto. Vsi želijo zmagovati, nekateri pa potrebujejo zmage, so zapisali ob predstavi.

Vsi si želijo junakov, saj smo brez njih samo navadni ljudje, še razmišljajo, pri tem pa se sprašujejo, kateri so tisti poklici, ki lahko ustvarjajo junake. Šport je zagotovo eno od mogočih "junaških" področij, zatrjujejo.

S športom se bodo ustvarjalci in izvajalci predstave na odru ukvarjali na premieri 26. junija ob 20. uri v Stari mestni elektrarni. Ponovitve predstave bodo 27. in 28. junija prav tako ob 20. uri.

Ne spreglejte