SiolNET. Trendi Kulinarika
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vinska reprezentanca Slovenije v boj za naslov evropskega prvaka

0,08

termometer

Vinska reprezentanca Slovenije 2016
Foto: Mediaspeed

Ta konec tedna bo v Nemčiji v Mainzu 4. Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu, na katerem se bodo ob naši za naslov evropskega prvaka pomerile še vinske reprezentance Nemčije, Italije, Avstrije, Švice in Madžarske.

Ste vedeli, da imamo v Sloveniji tudi vinsko nogometno reprezentanco? Še več, ta reprezentanca je že dvakrat osvojila naslov evropskih prvakov. Prvič leta 2011, ko je premierno, 1. Evropsko prvenstvo vinskih reprezentanc gostila Madžarska, nato so naslov prvaka obranili leta 2012 na Evropskem prvenstvu v Avstriji, na 3. Evropskem prvenstvu, ki je bilo leta 2014 v Švici, pa so končali na četrtem mestu.

Letošnje prvenstvo, četrto zapored, bo ta konec tedna v Mainzu v Nemčiji, kamor je slovenska izbrana vrsta vinarjev že odpotovala.

Prihodnje evropsko prvenstvo bo gostila Slovenija

Pričakovanja so velika tudi zato, ker bo prihodnje prvenstvo gostila Slovenija. 5. Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu, ki bo trajalo od 23. do 27. maja 2018, bo namreč potekalo v Goriških brdih, Ljubljani in Mariboru.

Večina igralcev je iz Štajerske in Goriških brd

Vinska reprezentanca Slovenije šteje 34 članov, njen predsednik je Danilo Steyer, trener Sebastijan Rojs, na seznamu preostalih igralcev, ki so večinoma iz Štajerske in Goriških brd, pa je vrsta velikih vinarskih imen, ki tudi na ta način izvrstno skrbijo za prepoznavnost Slovenije in njenih vin na pomembnih tujih trgih, poudarjajo v vinski reprezentanci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin