Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 8. 2015,
10.53

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

McDonalds Burger King burger hamburger

Četrtek, 27. 8. 2015, 10.53

2 leti, 11 mesecev

McWhopperja ne bo: McDonald's je dal košarico Burger Kingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slišalo se je kot zgodovinska sprava: dva velikana hitre prehrane ustvarita skupni hamburger in tako skleneta premirje. A razplet je nekoliko drugačen.

Burger King je v sredo v časopisih New York Times in Chicago Tribune objavil celostranski oglas oziroma javno pismo McDonald'su, v katerem je svojega velikega rivala pozval k premirju. "Dobro jutro, McDonald's. Prihajamo v miru. Pravzaprav prihajamo v čast miru. Vemo, da so nas v preteklosti večkrat razdvajale malenkosti – kaj če bi razglasili premirje v teh tako imenovanih vojnah burgerjev?" so pri Burger Kingu začeli pismo.

Prijatelji za en dan Nadaljevali so s predlogom, ki je vznemiril ljubitelje hamburgerjev po vsem svetu – predlagali so namreč skupni izdelek Burger Kinga in McDonald'sa, McWhopper. Tega bi prodajali le en dan, 21. septembra, na mednarodni dan miru, in na le eni lokaciji, v pop-up prodajalni v Atlanti, na pol poti med sedežema obeh podjetij, ves izkupiček pa bi šel dobrodelni organizaciji Peace One Day.

Sline so se že cedile, potem pa je sledil hladen tuš iz McDonald'sa. "Dragi Burger King, zamisel, da naredimo dobro delo, je odlična, a mislimo, da bi lahko naši blagovni znamki storili kaj večjega. Mi se posvečamo ozaveščanju vsega sveta in morda se nam boste pridružili pri naših globalnih prizadevanjih," je Burger Kingu odgovoril prvi mož McDonald'sa Steve Easterbrook.

McDonald's: Ne primerjajte naše tekmovalnosti z grozotami vojne "Sprejmimo, da med nami obstaja prijateljska poslovna tekmovalnost, nikakor pa ne nepredstavljiva bolečina in trpljenje, ki ju povzroča vojna," je Easterbrook ostro zavrnil navedbe o "vojnah burgerjev", ki jih je Burger King omenjal v svojem oglasu. Odgovor je končal s popolno košarico svojemu tekmecu: "Se slišimo. P. S.: Naslednjič bo dovolj telefonski klic."

Ne spreglejte