SiolNET. Trendi Glasba
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za pricurljane albume krivi oboževalci

1

termometer

Producent Richard X meni, da so za predčasne objave albumov na spletu še pred njihovim izidom krivi oboževalci, ki se predstavljajo kot zaposleni v glasbeni industriji.

Producent MIE, Kelis in Sugababes Richard X tako za pricurljane albume ne krivi organiziranih piratskih združb, temveč oboževalce, ki se prek elektronske pošte producentom predstavljajo za menedžerje, organizatorje koncertov ali druge profesionalce blizu skupine. Ti jim nato po poslani prošnji pošljejo še neizdane albume ali single, ki nato končajo na spletu.

Nedavno sta tako še pred uradnim izidom na splet pricurljala albuma zasedbe The Ting Tings ter Lane Del Rey.

Kot je pojasnil Richard X, oboževalci dobijo nekaj informacij s pomočjo raziskovanja baz podatkov založnikov, njihovih katalogov ali forumov. "To je dovolj, da napišejo prepričljivo elektronsko pismo, kjer se predstavljajo za nekoga iz glasbene industrije in tako dobijo še neizdane materiale."

Dodal je, da gre za neučakane oboževalce, ki želijo prvi slišati nove skladbe in so zato pripravljeni storiti marsikaj. "Menim, da to ni povezano s kakšnim velikim zlonamernim piratskim omrežjem, kot predvidevajo nekateri."

"Verjetno bi si mislili, da glasbeni producenti ne bodo tako zlahka podlegli tovrstnim potegavščinam, a v hektičnem okolju, kot je glasbena industrija, je nekatere stvari treba urediti takoj, zato je povsem možno, da komu neznanemu pošlješ neizdane posnetke. Poznam producenta, ki je nedavno poslal demo in zmasterirane posnetke neki naključni osebi."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin