Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2015,
15.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Perpetuum Jazzile

Petek, 26. 6. 2015, 15.42

6 let, 7 mesecev

Toto in Perpetuum Jazzile 2. 7. 2015 prvič v Sloveniji na skupnem odru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ekskluzivni gala koncertni dogodek.

Že 2. julija 2015 boste v ljubljanski Hali Tivoli priča enkratnemu in neponovljivemu koncertu, saj boste na skupnem odru prvič v Sloveniji videli in slišali legendarno ameriško zasedbo Toto, kot goste pa slovito slovensko zasedbo Perpetuum Jazzile.

Koncert bo prava poslastica za vse ljubitelje prvovrstnega rocka, seveda pa tudi pravi praznik za poznavalce vrhunske zborovske jazz in pop glasbe.

Organizator obvešča, da je že razprodana tribuna Vzhod, in poziva, da si pravočasno priskrbite vstopnice za tribuno Zahod ali Parter. Koncert bo vsekakor nekaj posebnega, saj bomo lahko obe veliki skupini videli na skupnem odru, Steve Lukather iz Toto pa je na vprašanje, ali bodo skladbo Africa zaigrali skupaj, odgovoril: "Po ta odgovor boste morali priti na koncert."

Toto o Perpetuum Jazzile

Predskupina na njihovem koncertu bodo Perpetuum Jazzile, ki so tudi naredili uspešno priredbo pesmi Africa. In kakšni so občutki Davida Paicha iz skupine Toto ob tem? "Všeč mi je, ko ljudje kombinirajo in naredijo povsem drugačno glasbo … Sam sem jim čestital in povedal, da so delo opravili odlično. To je mejnik časa," pravi David Paich. "Tudi meni se to zdi fantastično. Tvoja glasba dobi novo življenje in je izpostavljena drugačnemu občinstvu, ki morda nikoli ne bi slišal te pesmi," je dodal Steve Porcaro.

Kaj menijo o skupini Perpetuum Jazzile? "Imajo 14 milijonov ogledov. Uvod pri Africi, kjer zvok dežja posnemajo s ploskanjem in topotanjem z nogami, je odličen. Fantastično. Sem njihov velik oboževalec," je navdušen David, pritrjuje pa mu tudi Steve: "Prav veselim se jih videti. Navdušen sem."

Perpetuum Jazzile o Toto

Africa v genialni priredbi Perpetuum Jazzile je vzbudila pozornost tudi največjih svetovnih medijev (ABC Good Morning America, The Weather Channell, Eurochannel, France 2 …), ki so se začeli obračati na zasedbo s prošnjami za predvajanje videa, s televizijo Fox pa se je Perpetuum Jazzile nekaj let pozneje dogovoril serijo nastopov v televizijskih oddajah. Video Africe, ki mu je v zvezde gledanosti pomagala tudi priljubljena blogerka Kim Komando, pa ni obšel niti zvezdnikov – na svojih portalih sta ga delila recimo tudi igralca Jeff Bridges in Harrison Ford. Africa je s svojimi 17 milijoni ogledov prepričljivo prva po gledanosti vseh videov Perpetuum Jazzile na YouTubu.

O Africi, je Boštjan Usenik iz skupine Perpetuum Jazzile povedal: "Priredba skladbe Africa legendarne ameriške rock skupine Toto, ki smo jo posneli leta 2008 in leta 2009 objavili na YouTubu, je za Perpetuum Jazzile pomenila pomembno prelomnico v več pogledih. Kot slovenski glasbeni izvajalci smo z Africo na tem glavnem spletnem kanalu prvič viralno obkrožili svet in vzbudili pozornost tako splošne kot glasbene javnosti – prejeli smo komplimente od glasbenih velikanov, kot so David Crosby skupine Crosby, Stills, Nash, avtorice več velikih hitov skupine Earth Wind & Fire Allee Willis in seveda od skupine Toto."

"Perpetuum Jazzile se je s skupino Toto nato v živo srečal poleti leta 2012, ko so se v okviru evropske turneje mudili tudi v italijanskem Majanu. Ko je skupina izvedela, da prihajajo pevci Perpetuum Jazzile v Majano, so nas po tonski vaji povabili na kratko srečanje v njihovo zakulisje. Takrat so nas sprejeli kot stare prijatelje in skupaj smo preživeli zares navdihujočo uro. Kot pika na i pa so nas presenetili s povabilom, da se jim pridružimo na odru med skladbo Africa," se Boštjan Usenik spominja srečanja s skupino Toto.

"Skupina Toto nam pomeni tako navdih kot velikanski zgled. Pri glasbenikih Toto nas je vedno navdihovala njihova nenadkriljiva muzikalna odličnost, zanimivi ritmični vzorci in neverjeten 'groove', s katerim je genialni pokojni bobnar skupine Jeff Porcaro svetovni popularni glasbi postavil povsem nove standarde."

Zasedba Toto v Ljubljani

Vrhunsko ustvarjalno formo skupine Toto in njeno priljubljenost potrjuje tudi velik uspeh novega, marca izdanega studijskega albuma TOTO XIV, ki se je takoj uvrstil na najvišja mesta lestvic v devetih državah in postal najuspešnješa plošča skupine v zadnjih 25 letih.

Skupina TOTO, ki jo sestavljajo priznani multiinštrumentalisti in avtorji Steve Lukather (kitare, vokal), David Paich (klaviature, vokal), Steve Porcaro (klaviature, vokal) in Joseph Williams (vokal), prihaja k nam skupaj z odlično koncertno zasedbo, v kateri so dolgoletni sodelavci David Hungate (bas kitara), Lenny Castro (tolkala), Keith Carlock (bobni) ter spremljevalna vokalista Jenny Douglas Foote in Mabvuto Carpenter.

Več na: www.TOTOofficial.com

Novost: Po novem lahko vstopnice kupite tudi s pomočjo pametnih telefonov in tablic, eno od plačilnih sredstev pa je tudi Moneta. Hkrati pa ponovno opozarjamo na spominske vstopnice s fotografijo skupine Toto, prvo tako v prodaji na Eventimu.

Cene vstopnic v predprodaji: Tribuna zahod – 39,40 EUR Tribuna vzhod – 37,50 EUR– RAZPRODANO! Parter – 44,50 EUR Premium parter – 54,80 EUR

Na voljo so tudi spominske vstopnice s fotografijo in logom benda za vse kategorije vstopnic: parter, tribune in premium parter. Te vstopnice so samo dva evra dražje od klasične vstopnice.

Ne spreglejte