Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2013,
18.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 10. 2013, 18.52

6 let, 7 mesecev

Icona Pop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
This Is... Icona Pop (2013)

Icona Pop je švedski didžejski duet, ki ga od leta 2009 sestavljata 25-letna Caroline Hjelt in 27-letna Aino Jawo. Gospodični združujeta elemente elektronskega housa, punka in indiepopa, svojo glasbo pa opisujeta kot nekaj, ob čemer lahko jočeš in se smejiš hkrati. Čeprav sta na glasbeni sceni že nekaj časa, jima je veliki met uspel šele s hitom tega poletja – skladbo I Love It.

Glasbenici pravita, da je pesem I Love It plod besa nad njunima zdaj že nekdanjima nezvestima fantoma. Skladba je kmalu postala himna zlomljenih src, ki hrepenijo po maščevanju, kar bi lahko primerjali z Adele v nekoliko bolj podivjani različici in s pridihom zdaj že davno pozabljenega dvojca t.A.T.u.

Pesem je po svetu zaokrožila, ko so jo zavrteli v enem od prizorov v HBO-jevi seriji Girls in v seriji Vampirski dnevniki, uporabili pa so jo tudi v zadnji epizodi serije Glee, v oglasih za Coca-Colo in Samsung ter številnih drugih.

Julija letos sta glasbenici prejeli dve nagradi Teen Choice – za glasbeni preboj in najboljši singel.

This Is... Icona Pop je njun drugi studijski album in prvi, ki je izšel v mednarodni izdaji. Prvi singel novega albuma je skladba Girlfriend, ki vsebuje tudi del besedila pokojnega Tupaca Shakurja Me and My Girlfriend. Sledila ji je pesem All Night, ki so jo na NBC uporabili tudi kot jingle šova The Million Second Quiz, v njenem videospotu, ki ga je režiral Marc Klasfeld, pa so glavne zvezde transvestiti. Prav tako v plesnem duhu je tudi pesem We Got The World, ki sta jo sicer izdali že na svojem debitantskem albumu.

Dekleti sta album promovirali s poskočnim singlom Ready for the Weekend, ki je doživel tudi številne remikse, že originalna različica pa je bila deležna čezmerne uporabe autotuna. Album, ki vsega skupaj šteje 11 pesmi, je prejel številne pozitivne kritike, njegova plesna in zabavna narava pa ga je popeljala tudi v nočne plesne klube. Na albumu najdemo še pesmi In the Stars, On a Roll (ki je slišati precej znano), Just Another Night in Hold On, ki sta edini bolj umirjene narave, sledita pa jim še skladbi Light Me Up in Then We Kiss, ki se izkaže za dobro izbiro za piko na i ob koncu albuma.

Ne spreglejte