Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 3. 2012,
7.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 3. 2012, 7.59

8 let

Zadnji Harry Potter zmagovalec nagrad empire

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnja inštalacija Harryja Potterja je na podelitvi britanskih filmskih nagrad empire prejela nagrado za najboljši film.

Harry Potter in Svetinje smrti je tako veliki zmagovalec letošnje podelitve nagrad empire, ki jih vsako leto podeljujejo bralci najpomembnejše filmske revije v Veliki Britaniji.

Poleg nagrade za najboljši film je Harry Potter režiserju Davidu Yatesu prislužil tudi nagrado za najboljšega režiserja. Podelitve se je udeležila večina filmske ekipe, le Daniel Radcliffe se podelitve ni udeležil, ampak je posredoval videosporočilo: "Vedno sem bil strog kritik filmov o Harryju Potterju, vendar sem zaradi zadnjega filma bil ves iz sebe. Mislim, da smo naredili veliko delo."

Gary Oldman je prejel nagrado za najboljšega igralca za vlogo v vohunskem trilerju Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun. Občinstvo mu je namenilo več glasov kot Jeanu Dujardinu iz filma Umetnik. "Ni pravil, ni politike, so samo ljudje, ki glasujejo za svoje filme," je v zaodrju povedal igralec Oldman. Film je prejel nagrado za najboljši britanski film in najboljši triler.

Film Angleška pita pa je v boju za najboljšo komedijo premagal Dekliščino. "Nagrada občinstva je za nas zelo velika čast," je za Newsbeat povedal Blake Harrison, ki v filmu igra Neila. "Včasih smo se šalili, da bi posneli kakšen film. Neverjetno je, da nam je uspelo, počutimo se močno privilegirane," pa je dodal Joe Thomas, ki igra Simona.

Filmski uspešnici Thor in Dogodivščine Tintina sta bili prav tako med zmagovalnimi filmi.

Najboljša igralka je Olivia Colman za vlogo v drami Tyrannosaur. "Pri snemanju tega filma sem se zabavala najbolj do zdaj," je povedala za BBC.

Nagrada Empire Legend pa je šla v roke komu drugemu kot režiserju Timu Burtonu. "Junaško nagrado" Empire Hero pa je prejel Michael Fassbender. "To je malo nenavadno, ker sem si vedno najbolj želel igrati Supermana, tako da sem zdaj tudi uradno 'junak'," je povedal Fassbender po podelitvi nagrad.

Ne spreglejte