Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2013,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2013, 9.21

8 let

Tina Turner ne obžaluje slovesa iz sveta glasbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Legendarna pevka, ki se je iz soja žarometov umaknila po poslovilni turneji leta 2009, svoje odločitve ne obžaluje. V intervjuju je dejala: "Od petja in plesa sem postala utrujena."

Pevka Tina Turner, rojena kot Anna Mae Bullock, je znana predvsem po uspešnicah, kot so Private Dancer, Simply the Best in What's Love Got to Do With It. V zgodovino glasbe pa bo zaradi svojih dosežkov in glasbe zapisana z zlatimi črkami.

A rockerica po duši odločitve, da bo zapustila soj odrskih luči, čeprav so od tega minila že štiri leta, še vedno ne obžaluje. Ob slovesu je namreč čutila celo nekakšno olajšanje. Triinsedemdesetletna rockerica, ki je znana tudi po zelo energičnem nastopu in izredno močnem vokalu, je v televizijskem intervjuju za zvezdnico Oprah Winfrey še povedala, da je o slovesu iz sveta glasbe razmišljala zelo dolgo. "Vse življenje sem trdo delala, nič mi ni bilo podarjeno. A ko sem začela skrbeti za svojo družino, sem si zaželela, da bi nekdo isto storil tudi zame. Ko sem ugotovila, da se to ne bo zgodilo, sem delala in delala, nato pa se odločila, da je čas za počitek. Vedela sem, da sem finančno preskrbljena."

"Po upokojitvi sem poskušala pozabiti na vse tiste stresne trenutke, ki sem jih doživela v svoji karieri. Tudi na trenutke, ko sem se pred nastopom počutila slabo in nisem imela volje, da bi stopila na oder. Ampak takrat se je v meni nekaj preobrnilo, saj sem vedela, da moram odigrati svojo vlogo." Dodala je, da ne glede na to, kako slabo se je počutila, da je to naredila za svoje oboževalce, saj je hotela, da s koncerta odidejo navdušeni. "Želela sem se upokojiti in preprosto prenehati skrbeti. Če nisi nikoli stopil na oder, si je težko predstavljati, kako utrujajoči sta lahko petje in plesanje."

V svoji glasbeni karieri dosegla kar nekaj mejnikov Ena izmed svetovno najpopularnejših in najbolj prodajanih glasbenic in najuspešnejša ženska rock pevka vseh časov je v svoji glasbeni karieri osvojila osem kipcev za nagrado grammy, njena stalna prisotnost in popularnost v rock glasbi pa ji je med občinstvom prinesla sloveči naziv kraljica Rock & Rolla (The Queen of Rock & Roll).V svojem času je prodala več koncertnih kart kot katerikoli drugi solo izvajalec. O njenem uspehu pa so pričale tudi uvrstitve njenih pesmi na o lestvici top 10 in ameriško R&B lestvici top 10.

Ne spreglejte