Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 6. 2010,
8.47

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 6. 2010, 8.47

8 let, 2 meseca

Okostnjaki najboljši britanski film

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Črna komedija Skeletons (Okostnjaki), stranski izlet v znanstveno fantastiko, je dobila glavno nagrado na 64. mednarodnem filmskem festivalu v Edinburghu, ki se je zaključil sinoči.

Film, ki ga je režiral Nick Whitfield, govori o dveh eksorcistih na poziv, ki potujeta po deželi pod vodstvom temačnega polkovnika. Svojim strankam se pomagata znebiti vseh starih grehov, ki kot okostnjaki padajo iz njihovih omar. Vse v redu, dokler se ne pojavijo tudi njuni okostnjaki. Glavni vlogi imata Ed Gaughan in Andrew Buckley, polkovnika igra Jason Isaacs iz filmov o Harryju Potterju.

Vojni veterani in strelci

David Thewlis, še en igralec iz filmov o Harryju Potterju, je bil nagrajen kot najboljši moški igralec v britanskem celovečernem filmu za vlogo Jima McCanna, strelca IRE v filmu Mr. Nice. Film je ekranizacija avtobiografije valižana Howarda Marksa, ki se je šolal na Oxfordu in bil v 70. in 80. letih zloglasni vodja drogeraške združbe. Žirija se je enoglasno odločila, da si Thewlis zasluži nagrado zaradi svoje energične igre.

Nagrada za najboljši mednarodni celovečerni film je šla ameriški produkciji The Dry Land režiserja Ryana Piersa Williamsa. Film je študija povojnih razmer, ko se veteran James, ki ga igra Ryan O'Nan, vrne z vojaške dolžnosti v Iraku in se poskuša vživeti v malo teksaško mesto.

Britanski režiser Gareth Edwards je za svoj film Monsters dobil nagrado za najboljšega mladega režiserja. Film je kombinacija ljubezenskega filma in filma o pošastih, pravzaprav ogromnih hobotnicah iz vesolja. Edwards je napisal scenarij, snemal, režiral in ustvaril vizualno podobo filma.

Ameriški film The Oath režiserke Laure Poitras pa je dobil nagrado za najboljši igrani dokumentarni film. Poitrasova, ki je bila za film My Country My Country tudi nominirana za oskarja, se je tokrat posvetila Al Kajdi, in sicer skozi življenje Bin Ladnovega telesnega stražarja.

Preberite še:

Ne spreglejte