Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 3. 2012,
14.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 23. 3. 2012, 14.13

8 let

Na zdravje z najboljšimi TV-junaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na dan, ko bodo premierno predvajali peto sezono uspešne serije Oglaševalci, lahko nazdravimo z junaki najuspešnejših TV-serij.

Vsak televizijski junak ima svojo najljubšo pijačo. Kaj bomo pili z Donom Draperjem iz Oglaševalcev, ki danes predstavljajo že peto sezono? Koktajl Old Fashioned z rženim viskijem, ne bourbonom, nekaj kapljicami grenčice, sladkorjem in ledom. Donova različica te pijače se je pila v začetku 19. stoletja. V kontekstu Oglaševalcev se to zdi kar dobra ideja, saj Don spominja na samozavestnega možakarja, ki se težko spopada s sodobnim življenjem.

Njegov moto: "Takoj ko ti rečejo, da moraš zmanjšati število pijač, imaš že težave z alkoholom."

Homer Simpson ne skriva, da rad pije. Pije pa pivo Duff, pivo iz serije Simpsonovi. Homer je celo najboljši prijatelj z lokalnim pijančkom Barneyjem Gumblom. Najljubši animirani junak pije najcenejše pivo, tega mu nihče ne zameri, njegova jetra so mu malo manj hvaležna.

Homerjev moto: "Ta je na alkohol, ki je vzrok in rešitev vseh življenjskih težav."

Monica Geller iz Prijateljev ljubi škotski viski z ledom. Ko s čistočo obsedena prijateljica Monica ne kuha, drgne ali čisti, organizira in ureja stvari, si za sprostitev natoči škotski viski.

Njen moto: "Saj bi ti povedala, pa sem preveč zaposlena s čiščenjem."

Dr. J.D. Dorian iz serije Mladi zdravniki (Scrubs) pije appletini (malo manj tini-ja). Sovražnik penijev, zbiralec šalov pije edino pijačo, ki je primerna za nergajočega sanjača.

Njegov moto: "Nekoč me je prizadel pijan klovn."

Carrie Bradshaw ne more brez koktajla Cosmopolitan. Kaj drugega naj pije razvajena punca, polna bleščečih stvari in vsa negotova vase? Pa še rožnate barve je!

Njen moto: "Nisem pijana, samo bolečina me je uspavala."

Eddy in Patsy iz serije Absolutely Fabulous, ki se ukvarja s pivskimi težavami, sta se razvajali z mešanico šampanjca in vodke – Bolli Stoli. Le ta pijača jima pomaga ohranjati namišljeno mladost in vsaj nekaj dostojanstva.

Njun moto: "Kaj pa boš pil, ko boš nehal piti?"

Ron Swanson iz serije Parks and Recreation pije Snake Juice, koktajl iz številnih alkoholnih pijač, sladkorja in kave, ki na koncu spominja na liker Kahlua. Če zraven plešete kot Ron, bo še posebej dobro teknil.

Ronov moto: "Na splošno ne maram govoriti z ljudmi, potem pa sem spil nekaj Snake Juica, pa sem prav užival. Poskusite ga. Moje priporočilo je dobra garancija."

Sue Ellen iz Dallasa pije vse, samo da je iz kozarca z dolgim pecljem. Njena težava s pijačo je na koncu postala več kot samo njena opora. Pozneje je bila celo obtožena umora.

Njen moto: "V resnici nisem alkoholičarka."

Norm Peterson iz serije Na zdravje! Je vedno zelo opazno vstopil v bar. Prišel je seveda na pivo. S kolegi je izmenjal nekaj humornih opazk, vrčki piva so tekli kot po tekočem traku, domov pa je odšel, še preden je njegova žena zagnala halo.

Njegov moto: "Ustavi me pri prvem. Ali raje pri enaintridesetem!"

Vsi v seriji Imperij pregrehe pijejo viski Canadian Club. Vedno si želimo tisto, česar ne moremo imeti, zato priložnosti za dobro pijačo v Imperiju pregrehe nikoli ne manjka. Vsi v seriji ljubijo alkohol, še posebej viski Canadian Club.

Njihov moto: "Viski in izjavo bomo dali v zapisnik."

Ne spreglejte