Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 3. 2015,
19.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maraaya Dunaj Deezer

Sreda, 18. 3. 2015, 19.40

8 let

Evrovizija: Avstrija obljublja zeleni spektakel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avstrija želi biti strpna, velikodušna in zelena gostiteljica 60. izbora za pesem Evrovizije, ki bo konec maja na Dunaju. Za Slovenijo bo tam nastopil duet Maraaya.

"Letošnji glasbeno-televizijski spektakel nosi slogan Gradimo mostove, združuje evropsko idejo strpnosti in povezovalnosti, z njo želimo nadaljevati pot, ki jo je lani začela naša zmagovalka Conchita Wurst," je predstavitev letošnjega izbora za pesem Evrovizije v Ljubljani začel Roman Horacek, vodja odnosov z javnostmi za Eurosong pri ORF.

Avstralija za svetovljanski pridih Maja bodo Dunaj preplavili navdušenci glasbenega dogodka, ki mu na svetovnem glasbenem zemljevidu ni para. Letos se bo 39 narodnostim prvič pridružila tudi Avstralija, ki bo evropskemu dogodku dala svetovljanski pridih.

Prvi zeleni dogodek s certifikatom "Želimo pripraviti svetovljanski dogodek strpnosti, sprejemanja in raznolikosti ter Avstrijo predstaviti kot velikodušno gostiteljico," je nadaljeval Horacek ter predstavil še eno letošnjo novost. Prvič v zgodovini Evrovizije bo namreč ta spektakel imel tako imenovani certifikat Green Event (zeleni dogodek), kar pomeni, da sta v ospredje postavljena trajnostni razvoj in vključevanje.

Avtorji odrskega koncepta so scenograf Florian Wieder, ki je oblikoval že odrsko predstavitev na koncertih Beyonce, Jennifer Lopez in U2, oblikovalec luči Al Gurdon, ki je bil za svoje delo nagrajen z emmyjem, in avstrijski TV-režiser Kurt Pongratz.

Devetnajstega in 21. maja se bodo države udeleženke v dunajski dvorani Stadthalle najprej pomerile v dveh polfinalnih šovih, 23. maja pa se bo odvijal finale 60. Evrovizijske popevke.

Duo Maraaya že vadi na tekmovalnih mikrofonih Slovenska predstavnika duo Maraaya bosta s pesmijo Here For You poskušala na drugi dan polfinala najbolje predstaviti slovensko državo. "Vesela sva, da bova lahko zastopala Slovenijo, in trudila se bova, da bova ustvarila dobro zgodbo. Priprave so zelo udobne, na prvo mesto pa sva seveda dala glasbo. Hvaležna sva, da sva dobila enake mikrofone, kot jih bomo imeli na tekmovanju, zato lahko že vadiva za svoj nastop. Upava, da bo Slovenija ponosna nanj," je povedal Aleš Vovk - Raay, moška polovica uspešnega dueta.

Avstrijci v tekmo poslali mlade fante in znanega producenta Predstavili pa so se tudi avstrijski predstavniki za pesem Evrovizije, rock skupina The Makemakes, ki je z veliko večino, kar 78 odstotki glasov, zmagala na avstrijskem tekmovanju. Dominic Muhrer, pevec skupine, je delil navdušenje nad Slovenijo ter predvsem navdušenje, da bodo lahko predstavljali svojo državo.

Za pesem I am yours so sodelovali s slavnim piscem besedil in producentom Jimmyjem Harryjem, ki se lahko pohvalili, da je že sodeloval z glasbenimi imeni, kot so Madonna, Kylie Minogue in Pink. Upajo, da bodo s pesmijo, ki je nekakšna oda prijateljstvu, nadaljevali uspeh Conchite Wurst.

Ne spreglejte