Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 8. 2017,
8.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

priporočila vesolje znanstvena fantastika televizija film TViN HBO DKino Telekom Slovenije

Petek, 18. 8. 2017, 8.23

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Zvezde med zvezdami #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
TV-priporočila: Zvezde med zvezdami

V tednu po meteorskem dežju Perzeidov smo se v TV-priporočilih zazrli v nebo in poiskali filme z vesoljsko tematiko in močnim zvezdniškim nabojem. Ti vas bodo popeljali med zvezde ne glede na to, ali se zgodba dogaja na Zemlji, na kakšnem drugem planetu ali kje vmes.



Potovanje časa: pot življenja (Voyage of Time: Life's Journey, 2016)

TV-priporočila: Zvezde med zvezdami | Foto:

Prvi, a dolga desetletja tleč in monumentalen dokumentaren projekt Terrencea Malicka (Tanka rdeča črta, Drevo življenja) o vesolju in življenju v njem. Film, ki ga je produciral Brad Pitt, spremlja pripoved oskarjevke Cate Blanchett.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Planet teme (Pitch Black, 2000)

Nevarnega zločinca Richarda B. Riddicka v tovornem vesoljskem plovilu peljejo v zapor. Ko plovilo poškoduje meteorski dež in mora zasilno pristati na osamljenem, golem planetu, Riddick pobegne.

Akcijska ZF-grozljivka, ki je je med zvezdezde izstrelila Vina Diesla. Ta je štiri leta pozneje z režiserjem Davidom Twohyjem posnel še visokoproračunsko nadaljevanje, poimenovano Riddickove kronike, vendar film ni dosegel uspeha izvirnika.

Planet teme: v torek, 15. 8., ob 2. uri na FOX Movies.*
Riddickove kronike: v četrtek, 17. 8., ob 22. uri in v soboto, 19. 8., ob 2. uri na FOX Movies.*

Solaris (1972)

TV-priporočila: Zvezde med zvezdami | Foto:

Ovdovelega psihologa Krisa Kelvina pošljejo na vesoljsko postajo v orbiti planeta Solaris, da bi preiskal skrivnostno smrt zdravnika in ugotovil vzrok za umske težave čedalje manj številčne posadke tamkajšnjih kozmonavtov.

Mojstrovina Andreia Tarkovskega je prejela glavno nagrado žirije na festivalu v Cannesu, 30 let pozneje pa je za remake poskrbel sloviti Steven Soderbergh (Preprodajalci).

V soboto, 12. 8., ob 9.30 in v četrtek, 31. 8., ob 12.35 na Cinemax 2.* Na voljo tudi na HBO GO.

Prihod (Arrival, 2016)

Amy Adams in Jeremy Renner v ZF-mojstrovini režiserja trilerjev Ugrabljeni in Sicario: Onkraj zakona o izzivih prvega stika z Nezemljani.

Film je bil nominiran za osem oskarjev, med drugim tudi za najboljšo režijo in najboljši celovečerec leta, prejel pa je enega – za najboljšo montažo zvoka.

V sredo, 16. 8., ob 7.30 na HBO in v nedeljo, 20. 8., ob 19. uri na HBO 2.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Jekleni mož (Man of Steel, 2013)

TV-priporočila: Zvezde med zvezdami | Foto:

Najnovejša filmska priredba zgodbe o izvoru legendarnega superjunaka. To je režiral Zack Snyder (300, Varuhi), produciral pa Christopher Nolan (Vitez teme, Dunkirk), Clarka Kenta/Supermana je v njej prvič upodobil Henry Cavill.

V soboto, 12. 8., ob 20. uri na POP TV in v nedeljo, 13. 8., ob 15.50 na Kanal A.*
Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

Avatar (2009)

S tremi oskarji nagrajen znanstvenofantastični spektakel režiserja Titanika Jamesa Camerona spremlja paraliziranega marinca (Sam Worthington), ki na oddaljenem planetu dobi novo telo in novo dekle (Zoe Saldana). Najdonosnejši film vseh časov, ki je premaknil meje posebnih učinkov.

V sredo, 16. 8., ob 9.15 in v torek, 22. 8., ob 16.25 na HBO 3.*

Žena astronavta (Astronaut's Wife, 1999)

TV-priporočila: Zvezde med zvezdami | Foto:

Johnny Depp in Charlize Theron v ZF-trilerju o astronavtu, ki med misijo v vesolju za dve minuti izgubi stik z Zemljo in se komaj živ vrne domov k svoji lepi ženi. Toda ta kmalu začuti, da z njenim možem nekaj ni v redu, njene črne slutnje pa se še okrepijo, ko zanosi.

V četrtek, 17. 8., ob 21.45 na Kino.*

Gravitacija (Gravity, 2013)

Sandra Bullock in George Clooney v napeti mojstrovini Alfonsa Cuaróna, ki gledalca posesa v neskončno in neizprosno prostranost vesolja. Absolutni zmagovalec 86. podelitve oskarjev!

Režiser James Cameron (Terminator, Titanik, Avatar) je Gravitacijo označil za najboljši film v vesolju vseh časov, Quentin Tarantino pa jo je uvrstil na svojo lestvico desetih najboljših filmov leta 2013.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Skriti faktorji (Hidden Figures, 2016)

TV-priporočila: Zvezde med zvezdami | Foto:

Navdihujoča resnična zgodba o treh temnopoltih Nasinih znanstvenicah (Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe), ki so odigrale pomembno vlogo pri programu izstrelitve prvega Američana v vesolje.

Tri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film leta. Skriti faktorji so v ameriških kinematografih zaslužile 169,3 milijona dolarjev, kar je več kot katerikoli drugi letošnji nominiranec za oskarja v tej kategoriji.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Apollo 13 (1995)

Zgodba o tretji vesoljski odpravi na Luno prikazuje težave posadke Apolla 13, odzive nadzornega osebja na Zemlji in družine astronavtov, potem ko usodna napaka skoraj onesposobi vesoljsko plovilo.

Akcijska biografska drama Rona Howarda s Tomom Hanksom v glavni vlogi se je potegovala za devet oskarjev, tudi za najboljši film leta, slavila pa je v kategorijah najboljšega zvoka in najboljše montaže.

V nedeljo, 20. 8., ob 20.55 na FOX.*

Sledi življenja (Life, 2017)

TV-priporočila: Zvezde med zvezdami | Foto:

Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds in Rebecca Ferguson v ZF-grozljivki o skupini astronavtov, ki mora na mednarodni vesoljski postaji proučiti neznan organizem, za katerega se izkaže, da je iztrebil življenje na Marsu.

Film je navdahnila kultna znanstvenofantastična grozljivka Ridleya Scotta Osmi potnik (1979), katere preddel, Prometeja (2012), si prav tako lahko ogledate v videoteki DKino.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Zvezde steze: Onkraj (Star Trek: Beyond, 2016)

Najnovejše poglavje znamenite znanstvenofantastične sage, v katerem se pomlajena posadka kultnega vesoljskega plovila Enterprise znajde pred najhujšo preizkušnjo do zdaj.

Na povsem nepoznanem koncu vesolja jih napade neustavljiv sovražnik, ki drznega kapitana Kirka (Chris Pine) in njegovo posadko prisili, da zapustijo ladjo in poiščejo zatočišče na bližnjem planetu.

V videoteki Dkino si lahko ogledate tudi filma Zvezdne steze (2009) in Zvezdne steze: V temo (2013), s katerima je J. J. Abrams obudil kultno franšizo.

Zvezde steze: Onkraj: v četrtek, 17. 8., ob 9.30 na HBO 3 in v ponedeljek, 21. 8., ob 21.15 na HBO.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.
Zvezdne steze in Zvezdne steze: V temo: oba filma sta na voljo v videoteki DKino.

Ljubezen med svetovoma (Upside Down, 2012)

TV-priporočila: Zvezde med zvezdami | Foto:

Na planetu, kjer obstajata dva simetrična svetova z nasprotnima gravitacijama, eden bogat in drugi reven, se morajo ljudje držati pravila, da nihče od zgoraj ne sme priti navzdol in obratno.

V tej fantazijski romantični drami gravitaciji kljubujeta zaljubljenca v podobi Kirsten Dunst in Jima Sturgessa, ki prekršita pravilo in navežeta stik med prepovedanima svetovoma.

V sredo, 23. 8., ob 11.45 na HRT 2.**

Dan neodvisnosti: Nova grožnja (Independence Day: Resurgence, 2016)

Dvajset let po tem, ko se je človeštvo komaj ubranilo pred Nezemljani, se Zemlji približuje nova nevarnost. Zlobnim vesoljcem je tik pred porazom uspelo poslati klic v sili, s katerim so priklicali še večjo vojsko.

Nadaljevanje znanstvenofantastičnega spektakla Rolanda Emmericha iz leta 1996. V njem sicer ni Willa Smitha, zato pa so se vrnili Jeff Goldblum, Bill Pullman in Vivica A. Fox, tem pa se je na novo pridružil še Liam Hemsworth.

V nedeljo, 13. 8., ob 23. uri na HBO 3 in v sredo, 23. 8., ob 19. uri na HBO 2.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Medzvezdje (Interstellar, 2014)

TV-priporočila: Zvezde med zvezdami | Foto:

Z oskarjem za najboljše vizualne učinke nagrajen spektakel kultnega Christopherja Nolana z Matthewom McConaugheyjem v vlogi vodje skupine Nasinih raziskovalcev, ki se podajo na najpomembnejšo odpravo v zgodovini človeštva.

Med zvezde potujejo še Anne Hathaway, Jessica Chastain, Casey Affleck in Michael Caine.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd (Rogue One: A Star Wars Story, 2016)

Novo poglavje pustolovske sage Vojna zvezd z zgodbo, ki se dogaja tik pred dogodki iz izvirne trilogije in sledi skupini upornikov na nevarni misiji, od katere je odvisna usoda vse galaksije.

Če vas zanima vsa zgodba Vojne zvezd, pa vas vabimo še k ogledu izvirne trilogije – to sestavljajo filmi Novo upanje (1977), Imperij vrača udarec (1980) in Jedijeva vrnitev (1983) – ter prvih treh epizod – Grozeče prikazni (1999), Napada klonov (2002) in Maščevanja Sitha (2005) –, v katerih nam je George Lucas predstavil izvor likov iz kultnih predhodnikov.

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd: v sredo, 16. 8., ob 20. uri in v soboto, 19. 8., ob 17.45 na HBO.*
Epizoda I – Grozeča prikazen: v sredo, 23. 8., ob 16.45 na HBO 2.*
Epizoda II – Napad klonov: v nedeljo, 3. 9., ob 9.25 na HBO 2.*
Epizoda III – Maščevanje Sitha: v četrtek, 17. 8., ob 17.40 na HBO.*
Epizoda IV – Novo upanje: v četrtek, 17. 8., ob 20. uri na HBO.*
Epizoda V – Imperij vrača udarec: v četrtek, 14. 8., ob 20. uri na HBO.*
Epizoda VI – Jedijeva vrnitev: v četrtek, 31. 8., ob 20. uri na HBO.*

Vseh šest epizod Vojne zvezd (z izjemo četrte) je na voljo v videoteki DKino. Te si lahko ogledate tudi na HBO On Demand in HBO GO, kjer vas čaka tudi film Rogue One: Zgodba Vojne zvezd.

DKino superkategorija Zvezde med zvezdami

TV-priporočila: Zvezde med zvezdami | Foto:

Če vas privlačijo filmi z vesoljsko oziroma zvezdno tematiko in vam zgornji izbor ne zadostuje, obiščite videoteki DKino, ki se na televiziji Telekoma Slovenije nahaja na programskem mestu 5.

Tam vas bodo ob zgoraj opisanih celovečercih iz videoteke DKino pričakali še Atlas oblakov, Vesoljski bojevniki, Kavboji in vesoljci, Prometej in številni drugi filmi, ki se navezujejo na to tematiko in v katerih ne manjka zvezdniških obrazov.

Vsi celovečerci so zbrani v začasni kategoriji Zvezde med zvezdami, za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin.



Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
Kino 219 DA
Kanal A 8 DA
FOX Movies 216 DA
FOX 210 DA
Cinemax/Cinemax 2 208/209 DA
HRT 2** 706 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

**Program nima slovenskih podnapisov.


Ne spreglejte