Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2017,
16.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Telekom Slovenije DKino Christopher Nolan Matthew McConaughey Anne Hathaway Jessica Chastain Michael Caine Casey Affleck znanstvena fantastika Medzvezdje film televizija

Sreda, 1. 2. 2017, 16.43

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino!

Medzvezdje (Interstellar)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Medzvezdje

Z oskarjem za posebne učinke nagrajen film kultnega Christopherja Nolana z Matthewom McConaugheyjem v vlogi vodje skupine Nasinih raziskovalcev, ki se podajo na najpomembnejšo odpravo v zgodovini človeštva.

ZDA, Velika Britanija/2014/162 min.
Režija: Christopher Nolan
Igrajo: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Casey Affleck, Michael Caine            
Žanr: Znanstvenofantastična pustolovščina
Ocena IMDb: 8,6/10 (top 250 #32)

Medzvezdje je mešanica družinske drame in znanstvene fantastike, ki v tradiciji Stanleyja Kubricka in Terrencea Malicka pripoveduje zgodbo o univerzalnih stvareh: človeških odnosih, ljubezni, staranju, strahu, raziskovanju neznanega.

V času, ko se zaradi onesnaženja in prevladujočih peščenih viharjev, ki uničujejo floro in favno, naš čas na Zemlji bliža koncu, se skupina Nasinih raziskovalcev poda na najpomembnejšo odpravo v zgodovini človeštva: v največji tajnosti potujejo onkraj meja dojemljivega, da bi z raziskovanjem neznanih planetov dognali, ali ima človeštvo prihodnost kje onkraj našega ozvezdja.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Prometej (Prometheus)


Medzvezdje | Foto:


Zanimivosti:

• Scenarij režiserja Christopherja Nolana in njegovega brata Jonathana Nolana temelji na znanstvenih koncepti teoretskega astrofizika in vodilnega svetovnega znanstvenika na področju Einsteinove splošne teorije relativnosti Kipa Thorna.

Thorn, ki je pri filmu sodeloval kot strokovni sodelavec in eden od izvršnih producentov, je zahteval, da zgodba ne sme kršiti fizikalnih zakonov.

Medzvezdje je prejelo oskarja za najboljše posebne učinke, nominirano pa je bilo še v kategorijah najboljše izvirne filmske glasbe, najboljše montaže zvoka, najboljšega mešanja zvoka in najboljše scenografije.

• Večina posnetkov robota TARS ni ustvarjena računalniško. Robota je upravljal igralec Bill Irwin (ta mu je posodil tudi glas), pozneje pa so ga digitalno izbrisali.

Medzvezdje | Foto:

• V filmu nastopajo kar štirje prejemniki oskarjev za igro – Matthew McConaughey (Klub zdravja Dallas), Anne Hathaway (Nesrečniki), Ellen Burstyn (Alice ne živi več tukaj) in Michael Caine (Hišna pravila) – ter trije večkratni nominiranci za to nagrado: Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), Matt Damon (Marsovec) in Casey Affleck (Manchester ob morju).

• Anne Hathaway je na Islandiji med snemanjem prizora v ledeno mrzli vodi zaradi odprte astronavtske obleke utrpela hudo podhladitev.

• Za prizor, ki se dogaja na polju, so posadili kar 500 akrov (2,02 kvadratna kilometra) koruze. Koruzo so pozneje prodali in z njo zaslužili.

• To je že šesto sodelovanje med Michaelom Cainom in Nolanom ter peto sodelovanje med Nolanom in skladateljem Hansom Zimmerjem.

• Medzvezje je sedmi Nolanov film, ki se je uvrstil na IMDb-jevo lestvico 250 najboljših filmov vseh časov (na njej trenutno zaseda 32. mesto), in četrti zaporedni, ki ga je Ameriški filmski inštitut (AFI) uvrstil med deset najboljših filmov leta.


Napovednik filma Medzvezdje:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte