Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
19.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino SiOL TV animirani film Film o Arašidkih Charlie Brown Snoopy

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 19.02

6 let, 7 mesecev

Snoopy in Charlie Brown: Film o Arašidkih (The Peanuts Movie)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Novo v videoteki DKino na SiOL TV! Ustvarjalci Ledene dobe predstavljajo najnovejšo celovečerno izdajo priljubljenih stripovskih likov Charlesa M. Schulza, ki že več kot pol stoletja zabavajo generacije po vsem svetu.

ZDA/2015/88 min.
Režija: Steve Martino
Glasovi: Noah Schnapp, Alex Garfin, Hadley Miller, Mariel Sheets, Noah Johnston, AJ Tecce, Venus Schultheis
Žanr: Animirana komična pustolovščina
Ocena IMDb: 7,3/10

Arašidki je priljubljen strip avtorja Charlesa M. Schulza, ustvarjen davnega leta 1950, ki je oboževalce po vsem svetu navdušil predvsem s simpatičnimi risanimi liki. Charlie Brown, najljubši nesrečnik na svetu, se poda na epski junaški podvig, medtem ko njegovega najboljšega prijatelja kužka Snoopyja čaka spopad na nebu z večnim sovražnikom Rdečim baronom. Film, ki sledi domišljiji Charlesa M. Schulza in je nastal s trudom ustvarjalcev franšize Ledena doba, bo naposled dokazal, da ima vsak nesrečnik svojih pet minut slave.

"Zabaven, prisrčen in poučen animiran film, ki bi moral zabavati tako staro kot mlado, čeprav je v prvi vrsti namenjen prav zadnjim." Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo Filma o Arašidkih.)

 

 Zanimivosti:

 | Foto:

• Schulzev sindikaliziran strip je v ZDA neprekinjeno izhajal kar pol stoletja – od leta 1950, ko sta se Charlie Brown in Snoopy prvič predstavila svetu, do avtorjeve smrti leta 2000. Schulz je vmes ustvaril skoraj 18 tisoč stripov (oziroma 72 tisoč sličic) ter prispeval gradivo za približno 40 kratkih animiranih filmov in štiri animirane celovečerce o Arašidkih.

• Film o Arašidkih je prvi računalniško animirani celovečerec o Arašidkih in prvi, ki so ga posneli po Schultzevi smrti.

• Film je prišel v kinematografe v letu, ko smo obeleževali 65. obletnico začetka izdajanja stripa, 50. obletnico televizijskega prvenca likov, risanke Božič s Charliejem Brownom, in 35. obletnico njihove zadnje celovečerne izdaje z naslovom Srečno pot, Charlie Brown (Pa ne hodi nazaj!).

 

SiOL TV:  Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto 5 ali 200DKino

 

Ne spreglejte