Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
7.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 14. 5. 2013, 7.02

8 let

Je voščena lutka Kena Barlowa ogrožena?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Iz muzeja voščenih lutk Madame Tussauds v Blackpoolu so iz strahu, da bi jo obiskovalci poškodovali, začasno umaknili voščeno lutko Kena Barlowa, lika iz televizijske serije Coronation Street.

William Roache, ki je zaigral v vlogi Barlowa, je namreč trenutno v sodnem postopku zaradi domnevnega posilstva.

Roacha, ki že več kot 50 let nastopa v vlogi Kena Barlowa, obtožnica bremeni posilstva 15-letnega dekleta leta 1967 v Lancashieru.

Po poročanju britanskega BBC so voščeno lutko iz muzeja začasno odstranili zaradi strahu pred vandalizmom in zaradi neprimernega vedenja nekaterih obiskovalcev.

"Ne obsojamo domnevnih dejanj igralca, vendar smo prejeli pritožbe glede razstavljanja lutke in kar je še pomembnejše, bili smo priča neprimernemu in nesprejemljivemu vedenju manjšega števila obiskovalcev," je za BBC povedal predstavnik za stike z javnostmi muzeja. Zatrdil je, da se v muzeju pri razstavljanju voščenih lutk ne opredeljujejo glede moralnih prepričanj in dejanj teh oseb. Gre za ljudi, ki so pustili pomemben pečat v družbi in jih obiskovalci želijo videti.

Roache se je leta 2010 vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot igralec z najdaljšim stažem v televizijski seriji. Prva epizoda serije "Coronation Street" je bila na sporedu leta 1960, leta 2010 pa je postala najdlje predvajana televizijska serija na svetu.

Muzej voščenih figur Madame Tussauds je že vrsto let ena največjih turističnih zanimivosti v Londonu. V njem je mogoče videti lutke osebnosti z najrazličnejših polj delovanja - politikov, zgodovinsko pomembnih oseb, igralcev, pevcev, športnikov in tudi zloglasnih morilcev. Iz Londona se je muzej voščenih lutk razširil po vsem svetu. Njegove izpostave je danes poleg Blackpoola mogoče obiskati v Amsterdamu, Bangkoku, Berlinu, Hollywoodu, Hong Kongu, Las Vegasu, Washingtonu, New Yorku in drugod.

Ne spreglejte