Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Ponedeljek,
12. 8. 2013,
13.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 8. 2013, 13.19

7 let, 12 mesecev

Nives Orešnik: Soba, polna spominov in domačnosti

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborčanka, ki živi v Ljubljani, vendar jo čustva še vedno vežejo na rodni kraj in otroško sobo, polno spominov. Nives ni samo mis, ampak tudi študentka, ki se privaja na življenje v prestolnici.

Čeprav že nekaj let živi v Ljubljani, je njen pravi dom še vedno v rodnem Mariboru. Podnajemniška stanovanja, ki jih je v Ljubljani zamenjala že kar trikrat, ne izžarevajo prave topline, zato Nives Orešnik to domačnost še vedno išče doma pri starših.

Ko smo jo prosili, naj nam pove, brez česa si ne more predstaviti svojega doma, je izbrala svojo sobo v prvem nadstropju hiše v Mariboru. Razlogi za to so preprosti: "Ko sem se izselila iz Maribora, sem jo pustila takšno, kot je bila takrat, in po treh letih je še zmeraj enaka, enako urejena, v njej so obešene moje najljubše slike, najljubše knjige, imela sem veliko mizo za risanje ter veliko predalov za shranjevanje barvic, risb in zvezkov."

"Dokler je v hiši moja soba, se bom zmeraj počutila, kot da je v njej nekaj mojega. Je prijeten prostor, v katerem sem preživela veliko časa, lepo je opremljena in skriva veliko spominov. Veliko mi pomeni da imam iz sobe izhod na teraso, ki si jo delim s sestro Majo, ki ima sosednjo sobo. Veliko časa sem preživela na terasi. Rada sem se nastavljala soncu, se učila na svežem zraku ali zunaj klepetala z Majo," je povedala Nives in dodala, da ji je poleg otroške sobe zelo ljuba kletna soba, ki je bila popoln prostor za druženje s prijatelji in sestro.

Življenje v mestu Nives svojega stanovanja še nima, vendar se že predstavlja, kako bi bilo videti njeno sanjsko stanovanje: "Izbrala bi večje stanovanje v središču mesta." To bi moralo imeti tudi lasten parkirni prostor. "Vsak prostor bi opremila malo drugače. Dnevna soba bi morala biti taka, kot je doma, v modernem slogu. Želela bi si svojo delovno sobo oziroma atelje in prostor za psa. Prav tako bi mi bila všeč velika kopalnica svetlih barv," nam je zaupala.

Ne spreglejte