Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 8. 2014,
19.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Švedska stanovanje dom

Sreda, 6. 8. 2014, 19.16

8 let

Meščansko stanovanje v sodobni preobleki (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prostorno stanovanje z visokimi stropi, štukaturami in veliko vrati je daleč od običajnih predstav o prostorih, zgrajenih pred desetletji. Prenovljeno je z občutkom za oboje: preteklost in sedanjost.

Predstavljajte si, da imate na voljo prostorno, štirisobno in 115 kvadratnih metrov veliko stanovanje, potrebno prenove. Zgrajeno je bilo namreč leta 1886. Kako bi ga opremili in spremenili v sanjsko domovanje? Lastniki stanovanja, ki ga predstavljamo na fotografijah, so se obnove in opremljanja interjerja lotili premišljeno, a z veliko domišljije.

Atribute stanovanja, ki pričajo o različnih obdobjih, v katerih so se v njem menjavali stanovalci, so le prenovili in pustili, da še naprej pripovedujejo o nekih drugih časih. Tu so umetelne štukature na stropu, velika masivna vrata in lestenec v dnevnem prostoru.

Prava igra se je začela pri opremljanju ... Lupino stanovanja so torej pustili takšno, kot je bila pred obnovo, prava igra pa se je začela pri opremljanju. Za osnovo jim je služila elegantna sivo-kremasta barva zidov, ki se vije po vseh prostorih. Interjer je prijetna mešanica sodobnih dodatkov in opreme z umetniškimi, vintage kosi in oblikovalskimi klasiki.

Kombinacija sodobnega minimalizma in udobja Sodobna kuhinja, ki se sterilno blešči, hkrati vabi k obedovanju za jedilno mizo. Vzdušje mehčajo tudi ornamentalne ploščice, orientalska preproga in zelenje.

Dnevni prostor ni preveč natrpan – v njem kraljuje preprosta bela zofa s pisanimi blazinami. Ob strani stoji gorčično rumen počivalnik, nad njim pa stojalo z revijami.

Spalnica - kotiček sprostitve v zelenem Spalnica je kotiček sprostitve. Velika postelja z oblazinjenim vzglavjem vabi k počitku, poležavanju in branju. Poleg zelenega posteljnega pregrinjala stanovalce pomirja tudi razgled na zelene krošnje pred stanovanjsko zgradbo.

Prava oaza sredi Göteborga, ki pa dozdajšnjim lastnikom ne ustreza več, zato jo prodajajo. Vas mika? 4.580.000 švedskih kron ali slabega pol milijona evrov vas bi stalo. Lahko pa le uživate v fotografijah in poiščete kakšno idejo, ki jo lahko uporabite v svojem domu.

Ne spreglejte