Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2013,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

noč čarovnic

Ponedeljek, 28. 10. 2013, 12.05

8 let

Kaj vam za počitniški teden napovedujejo zvezde?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Preverite, kaj vas čaka v krompirjevem tednu, kako si organizirati delo, družino in prosti čas, predvsem pa, kako se pripraviti na noč čarovnic in nedeljski Sončni mrk.

Ponedeljek, ki je za mnoge tako stresen dan, se bo odvijal precej bolj mirno, kot smo vajeni, predvsem pa bo obarvan pozitivno, saj sta v ugodnem aspektu med seboj Luna v levu in Venera v strelcu. Dan je odličen za druženje, sploh z ljudmi, ki jih imamo zares radi, in za brezskrbno potepanje ali raziskovanje, kar lahko s pridom izkoristijo starši, ki krompirjeve počitnice preživljajo skupaj z otroki.

V torek se bo Luna preselila v znamenje device, kar pomeni, da je brezskrbnega ozračja konec, pojavile se bodo skrbi in obveznosti, ki jih nismo pričakovali, morda tudi finančni dolgovi iz preteklosti, ki jih bo treba poravnati, vseeno pa naj tisoč drobnih skrbi ne pokvari dneva. Odpravimo se v naravo, nabirajmo kostanj ali rezljajmo buče, tako odrasli kot otroci bomo potrebovali občutek, da smo koristni in da lahko s svojim delom prispevamo k lepšemu dnevu.

V sredo bomo spet lažje zadihali, včerajšnje skrbi se nam ne bodo zdele več tako strašne, lažje se bomo sprostili, čeprav brezskrbni ravno ne bomo, ker to pač ni lastnost odgovorne Lune v devici, zato pa lahko računamo na pridnost in zagretost pri opravljanju dela. Ta dan lahko izkoristimo, da otroci pospravijo svojo sobo, rešijo zagonetno domačo nalogo in sestavijo sestavljanko s 500 koščki, skratka za vse tisto, česar se običajno branijo, danes pa je to zanje mačji kašelj.

Čarovniški četrtek bo obarval prestop Lune v znamenje tehtnice, ki kar kliče po veselem druženju in zabavi, dodatno energijo za podvige pa ji daje povezava Marsa in Plutona v zemeljskih znamenjih, hkrati pa bo ravno ta energija poskrbela, da ne bomo kot čarovnice na metlah odleteli v neznano, ampak ostajali na trdnih tleh. Kaj drugega dodati, kot da naj bo dan namenjen čarovnijam vseh vrst, kamor ne spadajo samo čarovniški klobuki in buče, ampak tudi izražanje ljubezni. Obdajmo se s pozitivnimi čustvi, če je mogoče, kar na zalogo, ker se bo vpliv prihajajočega Sončnega mrka že v petek krepko začutil. Dogajanje na nebu bo burno, aspekti si bodo kar podajali roko in nas postavljali pred izzive, nova spoznanja in uvide, ki ne bodo vedno prijetni. Spogledovati se bomo začeli z odločitvami, ki so bile še včeraj neverjetne, zdaj pa drugega izhoda ne bomo videli. Otroci bodo nemirni in zahtevni, kot da bi hoteli, da jim v trenutku pojasnimo vse, kar obstaja in jih zanima, ampak ne bodo zadovoljni z nobenim našim odgovorom – to pa zato, ker si bodo morali na kakšnega odgovoriti tudi sami.

Sobota prinaša zatišje pred nevihto, vse se bo umirjalo, z napori ne bomo pretiravali, raje bomo varčevali z energijo, kot da bi z njo razsipavali, potrebovali bomo občutek varnosti. Poskrbimo, da se bomo obdali z ljudmi, ki nas cenijo in ki v nas prepoznajo najbolje, takšnimi, ki nas razumejo brez veliko besed. Otroci ne potrebujejo velike in glasne družbe, ampak le najboljšega prijatelja ali preprosto starša, s katerim bosta danes skupaj odkrivala svet, reševala princeske in se bojevala z vesoljci.

Nedelja bo vsekakor v znamenju Sončnega mrka, čeprav vseh njegovih posledic ne bomo občutili takoj, zagotovo pa v prihodnjih mesecih. Počistili bomo v odnosih in se poslovili od ljudi, s katerimi ne moremo nadaljevati skupne poti, naj bo prijateljska, partnerska ali poslovna. Odcepili se bomo od tega, česar ne potrebujemo, in naredili prostor novemu. Ničesar ne počnimo na silo, prisluhnimo intuiciji in počivajmo. Nasploh je to trenutek, ko se zavemo, kako zelo potrebujemo ljubljene ljudi, zato jim lahko namenimo več pozornosti, nežnosti in ljubezni, potrudimo se, da jih zares zaslišimo in začutimo. In če tega še nismo storili, prižgimo svečko za vse tiste, ki jih ni več med nami.

Ne spreglejte