Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 5. 2023,
8.27

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Plastika Skaza

Natisni članek

Bokashi Organko odpadki ekologija advertorial recikliranje biološki odpadki kompostiranje Plastika Skaza

Četrtek, 11. 5. 2023, 8.27

2 meseca, 2 tedna

Brezplačno gnojenje za bujne rastline – s tem trikom!

Vsebino omogoča Plastika Skaza

Planet Zemlja je naš edini dom in ima ključno vlogo pri zagotavljanju našega obstoja. Vsak od nas ima pomembno odgovornost, da prispeva k njegovemu ohranjanju. Če želimo zagotoviti trajnostno prihodnost svojega planeta, se mora vsak posameznik zavedati, da lahko naše odločitve in dejanja neposredno vplivajo na prihodnost našega planeta. Zato moramo prevzeti odgovornost in sprejeti trajnostne prakse, ki omogočajo zmanjšanje našega ogljičnega odtisa, ohranjanje kakovosti zraka in vode ter zmanjšanje vpliva podnebnih sprememb.

Sprinkling bokashi bran in Bokashi Organko Essential (2) | Foto:

Kompostiranje s kompostnikom Bokashi Organko je eden najboljših načinov, kako lahko vsak posameznik prispeva k bolj zdravemu in trajnostnemu planetu za prihodnje generacije. Poleg tega, da zmanjšuje količino odpadkov, ki končajo na odlagališčih, kompostiranje z Bokashijem tudi zmanjšuje nastajanje nevarnih toplogrednih plinov, ki negativno vplivajo na okolje. S trajnostnimi praksami, kot je bokashi kompostiranje, vsak posameznik prispeva k ohranjanju naravnih virov, ki so omejeni in dragoceni.

Izkoristite 15-odstotni popust na vse izdelke Bokashi Organko: koda za popust SIOL15 (velja na redne cene).

Plastika Skaza | Foto:

Kdaj sprejeti trajnostne prakse? Danes.

Svet se spopada z alarmantnimi izzivi podnebnih sprememb, ki lahko negativno vplivajo na naš planet. Zato je ključno, da vsak posameznik prevzame odgovornost za svoje ravnanje in se odloči za trajnostne prakse že danes. S tem lahko naredimo pomemben korak k ohranjanju planeta za prihodnje generacije. Čas je, da se zavedamo, da smo odgovorni za prihodnost svojega planeta, in da naredimo svoj del za boljši jutri.

bokashi kompostiranje | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kompostiranje z Bokashi Organkom ima številne prednosti za okolje in trajnostni razvoj.

  1. Izboljšanje kakovosti tal: Kompost izboljšuje strukturo tal in vsebuje hranila, kot so dušik, fosfor in kalij, ki so potrebna za rast rastlin.
  2. Spodbujanje biotske raznovrstnosti: Kompost iz Bokashi Organka je bogat z mikroorganizmi, ki spodbujajo biotsko raznovrstnost v tleh, kar lahko izboljša rast rastlin in odpornost proti boleznim.
  3. Učinkovitejše pridobivanje hranil: Metoda fermentacije organskih snovi Bokashi omogoča učinkovitejše pridobivanje hranil, kar lahko vpliva na izboljšanje kakovosti hrane, ki jo pridelujemo.
  4. Hitrejši proces kompostiranja: Metoda Bokashi uporablja posebne bakterije, ki pospešijo razgradnjo organskih snovi, kar pomeni hitrejši proces kompostiranja kot pri tradicionalnem kompostiranju.
  5. Manjša potreba po zalivanju: Kompost iz Bokashi Organka zadržuje vlago v tleh, kar zmanjšuje potrebo po zalivanju. Tako bomo ohranjali tudi več dragocene vode, ki jo sicer porabimo za zalivanje.
  6. Kompostiranje na majhnem prostoru: Metoda Bokashi omogoča kompostiranje na majhnem prostoru, kot so balkoni in notranji prostori, kar je idealno za ljudi, ki nimajo dostopa do vrta ali prostora za velik kompostni kup.
  7. Boljši okus hrane: Uporaba komposta iz Bokashi Organka lahko izboljša okus in hranilno vrednost hrane, ki jo pridelujemo, saj lahko izboljša kakovost tal in spodbuja rast zdravih rastlin.
  8. Izboljšanje zdravja rastlin: Kompost iz Bokashi Organka se lahko uporabi kot naravno sredstvo za preprečevanje in zdravljenje bolezni ter škodljivcev rastlin.
  9. Zmanjšanje uporabe umetnih gnojil: Z uporabo komposta lahko zmanjšamo potrebo po umetnih gnojilih, kar lahko zmanjša količino kemičnih snovi, ki se lahko izperejo v tla in podtalnico ter škodujejo okolju.
  10. Zmanjšanje vonjav: Fermentacija organskih odpadkov z uporabo metode Bokashi ustvari manj vonja kot pri tradicionalnem kompostiranju, kar je še posebej koristno za tiste, ki živijo v stanovanjih ali mestnih območjih.

Izkoristite 15-odstotni popust na vse izdelke Bokashi Organko: koda za popust SIOL15 (velja na redne cene).

Plastika Skaza | Foto:

Skaza Bokashi Organko | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Prednosti kompostiranja so dostopne za vse

Na koncu ste vi tisti, ki boste morali sprejeti odločitev o tem, ali boste začeli kompostirati ali ne. Če se odločite za kompostiranje z Bokashi Organkom, boste lahko uživali v številnih prednostih, ki jih prinaša ta trajnostna praksa. Poleg tega, da boste prispevali k boljšemu jutri vseh nas, boste lahko uživali v čudovitih, zdravih in bujnih rastlinah ter naravno pridelani in okusni hrani. Tudi če imate le balkon ali stanovanje, boste lahko pridelali najboljše jagode ali rože, ki jih bodo zavidali sosedje.

Tjaša Ban Plastika Skaza | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Posebna koda za bralce Siol.net: s kodo SIOL15 do 15-odstotnega popusta na vse izdelke Bokashi Organko.

Plastika Skaza | Foto:

Prav tako ne smemo pozabiti na številne pozitivne učinke kompostiranja na okolje. Če boste vztrajali in kompostirali, boste zmanjšali količino odpadkov in povečali količino hranil v tleh, kar bo imelo pozitivne učinke na okolje ter vaše rastline in zelenjavo. S kompostiranjem boste dejavno prispevali k ohranjanju okolja ter izboljšanju kakovosti svojega življenja.

Zato vas pozivamo, da se pogumno lotite kompostiranja. S tem boste prispevali k boljšemu jutri vseh nas in hkrati izboljšali kakovost svojega življenja. Zdaj je čas, da vzamete v roke lopato in začnete kompostirati. Vaš vrt, rastline in okolje vam bodo hvaležni.

Preberite še:

kompost vrt zemlja
Trendi Od odpadkov do bogastva: Zakaj bi morali vsi pridelovati svoj kompost?
Skaza Bokashi Tjaša Ban
Trendi Zmanjšajte svoj ogljični odtis s pomočjo revolucionarnega kompostnika brez vonja
Ne spreglejte