Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 2. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Športna loterija

Natisni članek

zimske olimpijske igre Peking 2022 zimske olimpijske igre advertorial Športna loterija stave

Petek, 4. 2. 2022, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Navijajte za naše olimpijce skupaj s Športno loterijo

Zabavajte se ob spremljanju zimskih olimpijskih iger ter ob tem še zaslužite

Vsebino omogoča Športna loterija
Peking 2022 | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Le še malo nas loči od novega velikega športnega dogodka. Oči svetovne javnosti bodo od 4. februarja uprte v kitajsko prestolnico Peking, kjer bo na sporedu 24. zimska izvedba olimpijskih iger. Ponovno bomo močno stiskali pesti za naše najuspešnejše zimske športnike, ki nam bodo ponovno lepšali dneve in poskrbeli za veselje in zabavo ob spremljanju njihovih nastopov. Dodatno lahko spremljanje športnih nastopov popestrijo tudi športne stave pod okriljem Športne loterije. A le ob odgovornem in varnem ravnanju – igranje naj bo v zabavo in veselje, in ne za osnovni vir zaslužka. #Pekingprihajamo #Imamoto

Pri Športni loteriji so že od nekdaj ponosni pokrovitelji slovenskega športa. Trudijo se, da so prisotni na različnih športnih področjih in ravneh, od amaterskega do profesionalnega športa, med drugim so tudi velik sponzor OKS in naših letošnjih zimskih olimpijcev. Zimske olimpijske igre so del ponudbe športnih napovedi pri Športni loteriji, slovenske nastope na ZOI poiščite pod zavihkom Slovenski šport, kjer se vam bo prikazala pestra stavniška izbira ter priložnost za zaslužek in odgovorno zabavo.

športna loterija | Foto:

Na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu od 4. do 20. februarja bo nastopilo 41 slovenskih športnikov. Največ medalj do zdaj je Slovenija osvojila v Sočiju leta 2014, ko so se naši športniki domov vrnili kar z osmimi, kar je našo državo glede na število prebivalcev na lestvici prejemnikov medalj uvrstilo na drugo mesto. Slovenska odprava je z zadnjih zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu pred štirimi leti prinesla dve kolajni, biatlonec Jakov Fak je na kraljevski biatlonski preizkušnji na 20 kilometrov postal olimpijski podprvak, deskar Žan Košir pa je v paralelnem veleslalomu osvojil bron.

Ti nastopi so še posebej težko pričakovani

Kaj pa letos? Slovenska olimpijska reprezentanca ima v ognju kar nekaj želez, ki lahko posežejo po najvišjih mestih. Med 4. in 20. februarjem bodo športniki tekmovali v sedmih športih in 15 disciplinah. Skupno nas čaka 109 tekmovanj oziroma osem več kot na zadnji izvedbi dogodka leta 2018 v Pjongčangu v Koreji.

Naši letošnji največji favoriti za kolajne? Prednostno velja omeniti predvsem biatlonca Jakova Faka, Anamarijo Lampič in Evo Urevc v smučarskem teku, pa smučarske skakalke in skakalce (na individualnih in ekipnih tekmah ter tekmah mešanih ekip) ter alpskega smučarja Žana Kranjca.

Smučarske skakalke so glede na rezultate v letošnji zimi glavne slovenske adutinje za medaljo na olimpijskih igrah.  | Foto: OKS Smučarske skakalke so glede na rezultate v letošnji zimi glavne slovenske adutinje za medaljo na olimpijskih igrah. Foto: OKS

Olimpijske igre v Pekingu se bodo začele v petek, 4. februarja, s slovesnim odprtjem ob 13. uri po srednjeevropskem času. Na slavnostnem odprtju bo ob Ilki Štuhec slovensko zastavo vihtel Rok Marguč. Prva priložnost za slovensko kolajno bo že dan pozneje, v soboto, 5. februarja, ko bo ob 11.45 posamična tekma smučarskih skakalk. Sodeč po olimpijskem razporedu bo najverjetneje posebej pester 8. februar, praznični in za mnoge Slovence dela prost dan. Že ob štirih zjutraj bo na vrsti moško deskanje na snegu, disciplina paralelni slalom. Za medaljo se bodo potegovali kar štirje predstavniki Slovenije: Žan Košir, Tim Mastnak, Rok Marguč, Tit Štante. Ob pol desetih si boste lahko ogledali individualno tekmo v moškem biatlonu na 20 kilometrov. Na njej se bo za odličje potegoval Jakov Fak. Anamarija Lampič bo na tekmi smučarskega teka, v disciplini sprint prosti slog, nastopila ob 9. uri po našem času. Po kvalifikacijah, četrtfinalu in polfinalu bo finale sprinta na sporedu ob 12.47.  

BONI dobitek

Spletna stran e-stave.com je dandanes ena najbolj obiskanih v Sloveniji. Uporabnikom ponuja zabavo v svetu iger na srečo, s svojo široko ponudbo športnih stav in napovedi, e-iger, številčnih napovedi, klasičnih srečk in virtualnih športov. V času zimskih olimpijskih iger bo Športna loterija igralce razveselila tudi z BONI dobitki! BONI dobitek je dobitek, ki ga ob posebnih akcijah (aktivno bonusno obdobje) lahko pridobijo igralci, ki vplačajo športno stavo. Dobitki so naključno razporejeni in so izplačljivi ter hkrati neodvisni od tega, ali je stavni listek dobiten.

Registriranim igralcem se BONI takoj ob vplačilu pripiše na igralni račun. Igralcem, ki vplačajo fizični listek na prodajnem mestu, se BONI dobitek izpiše na listku. Ta dobitek si izplačajo skupaj z morebitnim dobitkom z listka, če listek ni dobiten, pa si izplačajo samo BONI dobitek.

športna loterija | Foto:

Olimpijska srečka z dobrim namenom

Športna loterija v olimpijskem letu 2022 v sodelovanju z OKS nadaljuje skupni projekt Olimpijske srečke z dobrim namenom. 

S srečke nam maha Foksi, uradna maskota Olimpijskega komiteja Slovenije, posebej izrazit pa je tokrat družbeno odgovorni pridih srečke. Z nakupom olimpijske srečke namreč prispevate za športne štipendije prihodnjih olimpijcev. Olimpijska srečka je del družbeno odgovornega projekta Športne loterije pod okriljem slogana Stavi na dobro, ki podpira dobre in uspešne športne zgodbe ter trajnostne in inovativne načine za razvoj slovenskega športa.

Olimpijska srečka je na voljo na prodajnih mestih Športne loterije in na www.e-stave.com.

športna loterija | Foto:

Zabava in odgovorno igranje

Športna loterija kot odgovorni prireditelj iger na srečo igralcem ponuja širok nabor iger na srečo in stav na spletu in v razvejani prodajni mreži, ob tem pa so zavezani k standardom odgovornega prirejanja iger na srečo. Odgovorno prirejanje iger na srečo upošteva tako celovitost kot primernost ponudbe, zato je pozornost usmerjena v varno zabavo ob zmanjševanju tveganja za nastanek negativnih družbenih učinkov. Športna loterija je član svetovnega in evropskega loterijskega združenja World Lottery Association (WLA) in European State Lottery and Toto Association (EL) ter imetnica najvišjih stopenj certifikatov teh uglednih mednarodnih združenj za odgovorno prirejanje iger na srečo.

Navijajte torej za naše olimpijce skupaj s Športno loterijo, a pri tem nikar ne pozabite na svoj del odgovornega ravnanja. Igranje naj vam bo v zabavo in veselje, in ne za osnovni vir zaslužka, pri tem pa se zavedajte, da vsakdo lahko tudi izgubi. Pomembno je, da igrate samo za zneske, ki si jih lahko privoščite, prav tako tudi ne igrajte z izposojenim denarjem.

Spremljajte porabljena sredstva, igrajte po lastni presoji in odločitvah in ne pod pritiskom. Prav tako ne igrajte, ko se spopadate z različnimi težavami, kot npr. izgubo bližnjih in boleznijo, ali v stanju zmanjšane prištevnosti, pod vplivom alkohola ali opojnih substanc.

Zavedati se morate, da je izid iger izključno ali pretežno odvisen od naključja ali negotovega dogodka. Igranje iger na srečo oziroma udeležba v stavah je dovoljena le osebam, starejšim od 18 let. Pa srečno!

športna loterija | Foto:

Delo za dober namen

Prirejanje iger na srečo je sicer v Republiki Sloveniji dejavnost posebnega družbenega pomena. Poleg tega, da se potrošnikom zagotavlja varna in uravnotežena ponudba iger na srečo, pomeni ta dejavnost edinstven vir sredstev za invalidske, humanitarne in športne organizacije.

V javnosti je vse premalokrat znano, da družba z dobrim delovanjem zagotavlja sredstva za razvoj športa tudi kot sponzor in donator. Delež koristi gre neposredno športnim organizacijam, s tem pa uresničujejo vizijo postati družba inovativnih pristopov in odgovorne zabave.

Ne spreglejte