Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
13.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Planica Planica tek na smučeh

Nedelja, 17. 1. 2016, 13.26

8 let, 5 mesecev

Zmaga švedski ženski vrsti, Sloveniji 8. in 10. mesto, pri moških slavila Italijana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Švedinji Ida Ingemarsdotter in Stina Nilsson sta zmagovalki ekipnega sprinta šprinta za svetovni pokal v Planici. V moški konkurenci sta zmagala Italijana Dietmar Nöckler in Federico Pellegrino.

Na 6 x 1,2 km je Nilssonova na zadnji predaji na zaključnem vzponu ugnala dotlej vodilno Norvežanko Astrid Jacobsen. Razlika v cilju je bila 3,51 sekunde. Tretje mesto sta osvojili Nemki.

V finalu sta nastopili tudi dve slovenski ekipi. Vesna Fabjan in Alenka Čebašek sta osvojili osmo mesto, Nika Razinger in Anamarija Lampič pa sta v drugi predaji po padcu Razingerjeve zdrsnili na 10. mesto in zaostanka nista jima ni uspeloi nadoknaditi.

Favoriti na tekmi so potegnili po polovici tekme, ko so v ospredju ostali Norvežanki, dve švedski ekipi in Nemki. V peti predaji je od boja za stopničke odpadla druga švedska ekipa, Nemki pa v zaključni predaji, ko Hanna Kolb ni zdržala ritma Nilssonove in Jacobenove. Fabjanova in Čebaškova sta na koncu branili osmo namesto pred Italijankama in ga tudi osvojili .

V moški konkurenci je bila tekma izenačena do konca

Italijana Dietmar Nocklder in Federico Pellegrino sta zmagovalca ekipnega sprinta šprinta na 6 x 1,2 km za svetovni pokal v smučarskem teku v Planici. V zadnji predaji je Italiji zmago pritekel Pellegrino, zmagovalec sobotnega posamičnega sprintašprinta, ki je v finišu za 1,79 sekunde ugnal Francoza Jeana Baptista Grosa.

V prav tako zanimivem boju za najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je Richard Jouve iz druge francoske ekipe premagal Nemca Sebastiana Eisenlauerja za pol sekunde. Slovenija v finalu najboljših 10 ekip svojega predstavnika ni imela.

Sicer pa je bila tekma izredno izenačena do končnice. Po štirih predajah so bile vse ekipe znotraj 2,1 sekunde, V v zadnjo predajo je sedem ekip krenilo v razmaku 2,6 sekunde. S povečanjem ritma sta pobegnila Francoz in Italijan, pri čemer se je Pellegrino dolgo skrival v zavetrju Grosa, v končnici pa so se nove zmage veselili naši zahodni sosedje.

Ne spreglejte