Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
22.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 22.24

8 let

Zmaga Švedinj, Slovenki le peti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Oslu so se smučarske tekačice pomerile v ekipnem šprintu. Zmagali sta švedski predstavnici, Slovenki pa sta končali na petem mestu.

Slovenki sta pred finalom veljali za veliki favoritinji, kar sta potrdili tudi z najboljšim polfinalnim časom. A kot je že pred tekmo napovedala Majdičeva, je kandidatk za najvišja mesta vselej vsaj sedem in na koncu se je izkazalo prav to. Slovenki sta prvič stik z najboljšimi izgubili ob drugem nastopu Višnarjeve, a pet sekund zaostanka ob predaji je Majdičeva še uspela nadoknaditi. Nato pa je v zadnjem krogu Višnarjeva izgubila preveč, več kot 15 sekund, kar je bil prevelik zaostanek za boj za kolajne. Majdičeva je v zadnjem krogu tako pritekla do petega mesta, z več kot dvajset sekundami naskoka pred naslednjo reprezentanco. Četrto mesto sta osvojili Italijanki Arianna Follis in Mariana Luonga.

"Mislim, da sva bili v okviru pričakovanj, želela sem si uvrstitev med najboljših pet, čeprav so vsi potihoma pričakovali kolajno. A to ni tako preprosto, sploh ne v ekipni tekmi. Potrebno je biti zelo enakovreden drugim, se držati s skupino. Tekma je bila težka, veliko dela je moral opraviti tudi servis, a sneg je bil težak v smislu iskanja prave maže," je dejala Majdičeva, ki je večino priprav opravila na snegu v srednji Evropi.

"V bistvu je tako, da gre tukaj za tipičen skandinavski sneg, zaradi česar imajo nekaj prednosti njihove reprezentance zaradi izkušenj s snegom. Sama imam s tem snegom malo težav, saj sem trenirala v srednji Evropi, kjer se struktura snega nekoliko drugačna in je težko dobiti pravi oprijem, saj je tukaj vlaga precejšnja, pa še zelo mrzlo je. A 'pomatrali' sva se, nisem vrgla puške v koruzo, potem ko sva bili že v zaostanku. Upala sem, da se mi bo uspelo približati, a je bilo vseeno premalo časa. Je pa res, da bi se lahko med progo kaj zapletlo, prišlo do padca, potem bi bili hitro spet zraven. Če da vsak tekmovalec svoj maksimum, je to to. Sama sem pred tekmo rekla, da bom zadovoljna z uvrstitvijo med prvih pet in to nama je uspelo. Tukaj, v vrhunskem športu nasploh ni, kaj bi bilo, če bi ...," je še povedala Majdičeva.

"Vedela sem, da bo težko, to je le bolj tekma na distanci kot pa šprint. Skušala sem se osredotočiti na čim manjši zaostanek, potrdila sem se in dala vse od sebe, saj sva si želeli uvrstitev do petega mesta in sama sem s tem zadovoljna. Imela sem zelo težke nasprotnice v skupini, vedela sem, da bodo skušale napasti mene, saj so vedele, da lahko Petra nadoknadi razliko, zato mi je bilo jasno, da bo izjemno težko," pa je po tekmi dejala Višnarjeva.

Ne spreglejte