Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2009,
17.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 7. 3. 2009, 17.23

8 let

Zmaga Avstrijcem, Slovenci brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstrijski smučarski skakalci so zmagovalci ekipne tekme svetovnega pokala v Lahtiju. Slovenci (420,5) so ostali zunaj finala na devetem mestu. Za osmim mestom so zaostali za 6,6 točke.

Svetovni prvaki iz Libereca so na prvem mestu tesno, za 3,7 točke premagali Fince na drugem mestu, tretji pa so bili svetovni podprvaki Norvežani, ki so zaostali 20,7 točke. Slovenci so ostali zunaj finala na devetem mestu.

Slovenske barve so na današnji tekmi zastopali Robert Hrgota (124,5 metra), ki je imel tretjo daljavo svoje skupine, Primož Pikl (111), Jernej Damjan (99) in Robert Kranjec (114,5). Za osmim mestom, ki še vodi v finale, je Slovencem zmanjkalo 6,6 točke.

Že pred popoldansko tekmo so se skakalci pomerili v kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo, ki bo obenem uvodna tekma finsko-norveške nordijske turneje. Uspešni so bili vsi štirje slovenski skakalci; Pikl je imel 14. dosežek kvalifikacij, Kranjec je bil 20., Hrgota 27. in Damjan 31.

Dober skok Hrgote

"Seveda je deveto mesto danes gotovo precej manj od pričakovanj in želja, sploh glede na tukajšnje treninge in dobre nastope v dopoldanskih kvalifikacijah, a so fantje naredili preveč napak, zato smo kar razočarani," je povedal glavni trener reprezentance Matjaž Zupan.

"Le Hrgota je na ekipni tekmi naredil res dober skok, tudi Kranjec delno, povsem pa sta ga polomila tako Pikl kot Damjan, ki sta imela v nogah gotovo več, kot sta pokazala. Za jutrišnjo tekmo si želim le, da bi fantje odskakali tako, kot znajo, da bi jim uspelo formo s treningov prenesti tudi na tekmo. Na tekmi očitno še vedno ne znamo nastopiti tako, kot je treba, prav na rezultatih pa se gradi samozavest," je še pojasnil Zupan.

Nedeljska uvodna tekma nordijske turneje se bo začela s prvo serijo ob 13.45. Turneja se bo nadaljevala s preizkušnjami v Kuopiu (10. marca), Lillehammerju (13.) in Vikersundu (15.). Nato sledi le še veliki finale svetovne svetovnega pokala Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Planici (19. do 22. marec).

Ne spreglejte