Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 1. 2009,
20.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 7. 1. 2009, 20.00

8 let

Zgodovinski uspeh slovenskih deskarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski deskarji so po slabem torkovem nastopu v paralelnem veleslalomu v Kreischbergu v sredo v paralelnem slalomu doživeli pravi preporod.

Poskrbeli so za daleč najboljši ekipni dosežek v zgodovini slovenskega deskanja, saj so se kar trije uvrstili med najboljše štiri. Rok Flander je po napaki v zadnji vožnji zasedel drugo mesto, kar je njegova najboljša letošnja uvrstitev, zaostal je le za olimpijskim podprvakom Švicarjem Simonom Schochom, Žan Košir je bil tretji, Rok Marguč pa četrti. V kvalifikacijah sta izpadla Izidor Šušteršič z 19. in Jure Hafner s 44. mestom, enako pa velja tudi za Glorijo Kotnik, ki je osvojila 26. mesto.

"Res je, da so mladi boljši v slalomu kot v veleslalomu, toda pri meni to ne drži. Včeraj sem enostavno preveč eksperimentiral, pa še počutil sem se slabo. Nastopil sem z novo opremo in hitro ugotovil, da sem storil napako. A to me ni vrglo iz tira. Danes sem bil s staro desko in starimi čevlji spet pravi in zares škoda je, da nisem zmagal," je po tekmi dejal Flander, ki je bil povsem blizu četrti zmagi v svetovnem pokalu, na prvi progi je bil hitrejši od Schocha, v izenačeni drugi vožnji pa je storil napako in moral Švicarju stisniti roko. "Moje napake ne morem označiti kot smolo. Enostavno se mi zgornji del, na katerem sem bil v vseh vožnjah zelo prepričljiv, ni posrečil. Začutil sem, da me je Simon ujel, nato pa sem tvegal preveč, posledica je bila, da se mi zavoj ni izšel," je poraz komentiral svetovni prvak v paralelnem veleslalomu. Flander je z drugim mestom poskrbel za najboljšo reklamo za svoj "show", ki ga po zaključku smučarskih tekmovanj za Zlato Lisico prireja na mariborskem Pohorju.

"Najbolj sem vesel, ker sem ugotovil, da tudi ob slabšem počutju lahko pridem do odlične uvrstitve in to na progi, ki mi ne ustreza. Pred začetkom današnje tekme, se nisem nadejal stopničk, tako da lahko rečem, da sem presenetil samega sebe, še posebno, ker sem bil včeraj slab. A očitno je slalom moja boljša disciplina, predvsem zaradi enega razloga: slalom dopušča napake, veleslalom ne. V slalomu izgubljene stotinke lahko nadomestiš, v veleslalomu ne," je bil zadovoljen Košir, ki je v polfinalu izgubil dvoboj s Flandrom: "Roku ni bilo lahko. Na prvi progi me je sicer premagal, a zaostanek mu ni dovoljeval mirne poti na vnovičen start. V drugi sem ga poskušal loviti, a sem pri tem storil napako in končal ob progi."

Ne spreglejte