Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2013,
20.29

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 21. 5. 2013, 20.29

8 let, 8 mesecev

Za olimpijsko prvakinjo Fischbacherjevo v reprezentanci ni več prostora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Andrea Fischbacher je na zadnjih OI osvojila zlato odličje v superveleslalomu. V Sočiju, kot kaže, naslova ne bo branila, saj je izpadla iz nacionalne reprezentance. Enaka usoda je doletela Prangerja.

Številne smučarske velesile so v teh dneh razkrile sezname reprezentanc, ki bodo v novi, olimpijski sezoni skušale osvojiti maksimalno število točk v svetovnem pokalu oziroma odličij na olimpijskih igrah v Sočiju. Pri sosednih Avstrijcih najbolj odmevata dve rokadi. Manfred Pranger in Andrea Fischbacher sta izpadla iz nacionalne reprezentance. Slednja je sicer aktualna olimpijska prvakinja iz Whistler Creeksida v superveleslalomu, medtem ko je bila v smuku četrta. Vendar pa 28-letna alpska smučarka za sabo nima najboljše sezone, v skupnem seštevku je bila šele 31. Specialistka za hitre discipline, v svetovnem pokalu je osvojila eno zmago v superveleslalomu in smuku, bo tako morala mesto prepustiti mlajšim tekmovalkam, hkrati pa se bo skušala v najboljšo reprezentanco znova prebiti prek tekmovanj nižjega razreda. Od reprezentance in tudi aktivne kariere pa se poslavlja Margret Altacher, ki ima v svetovnem pokalu najboljši uvrstitvi na deseto mesto. ''Glavni razlog, da sem se odločila za konec kariere so težave s kolki. Te mi onemogočajo tekmovati na najvišji ravni,'' pravi Salzburžanka. Novinke v nacionalni reprezentanci so postale Eva-Maria Brem, Bernadette Schild in Nicole Schmidhofer.

Pri moških se je od nacionalne reprezentance poslovil Pranger, ki je v svetovnem pokalu stal trinajstkrat na stopničkah. Do vseh je prišel v slalomu. Nazadnje je na stopničkah stal marca leta 2010, ko je bil v Garmisch-Partenkirchenu drugi. Namesto 35-letnika je v najboljšo reprezentanco napredoval Georg Streitberger.

Ne spreglejte