Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
9.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 9.35

7 let, 12 mesecev

Za Drevovo poškodba dokončno pozabljena

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Po dolgem času sem lahko nemoteno trenirala in pri tem ne mislila na zdravstvene težave," je črto pod majske treninge potegnila veleslalomska specialistka Ana Drev.

Ana Drev bi zadnji dve sezoni bržkone najraje po hitrem postopku izbrisala iz spomina, saj sta vidno zavrli njen razvoj in ju pahnili v sivo povprečje. Prelomnica je bila nesrečna poškodba januarja leta 2008, ko si je smučarka iz Šmartnega ob Paki huje poškodovala križne vezi. Po operaciji v Valdoltri je bila zanjo sezona končana, dolgotrajna rehabilitacija pa je vidno vplivala tudi na pripravljalno obdobje in celotno sezono 2008/09. V slednji se je le dvakrat prebila med dobitnice točk, sezono pa je vsaj delno rešila s štirinajstim mestom in olimpijsko normo na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru. A, kot vse kaže, je Anine skoraj leto in pol dolge kalvarije vendarle konec. "Z majskih treningov sem se vrnila zdrava in brez kakršnihkoli poškodb. Po dolgem času sem bila povsem neobremenjena glede zdravstvenih težav. Treningi so bili stoodstotno realizirani," zadovoljno ugotavlja Drevova, medtem ko pa so imeli mnogi njeni reprezentančni tekmovalci po končani sezoni kar nekaj zdravstvenih težav (Mitja Valenčič, Mateja Robnik …).

Čeprav razmišlja tudi o poletnim oddihu, pa se še ne 24-letna reprezentantka zaveda, da jo čaka tudi dolgotrajno nabiranje moči na kondicijskih pripravah in šele nato vnovično piljenje forme na snegu. "Vesela sem, da gre vse po načrtu. Želim trenirati s polno paro. Vse do Söldna," pravi Ana, ki ne želi razglabljati o namigih, da po vrnitvi ni bila deležna ustrezne trenerske usmeritve. "Po sezoni je najlažje govoriti, kaj je bilo dobro in kaj ne. Človek ni nikoli dovolj pameten, da bi že pred poškodbo vedel, kako ravnati potem. Če bi se še enkrat znašla v takšnem položaju, bi zagotovo ravnala drugače. A to je pač dolgotrajen proces," pravi Drevova, o ciljih nove sezone pa dodaja: "Rada bi se vrnila. Sprva med tiste, ki se redno uvrščajo med dobitnice točk, nato pa načrtujem napredek. Poleg tega ne želim nastopati le v veleslalomu. To bi bilo preveč suhoparno."

Članica velenjskega smučarskega kluba je pred olimpijsko sezono vnovič zamenjala trenerja, vztraja pa pri dosedanjem opremljevalcu. Čeprav je Rossignol, s katerim sodeluje tudi zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Lindsey Vonn, napovedal krčenje plač za celih 50 odstotkov, pa je ob Ilki Štuhec edina slovenska članska reprezentanta na smučeh francoskega proizvajalca glede omenjene teme še dokaj zadržana. "Če sem povsem odkrita, moram priznati, da ne vem, kakšne bodo posledice Rossignolove politike. O pogodbi se šele pogajamo. Vem, da so Francozi napovedali krčenje in zniževanje fiksnih zneskov, a dvomim, da bodo smučarji in menedžerji kar molče pristali na vse. Pogajanja torej potekajo, zato bom šele v prihodnjih tednih videla, kako in kaj," pravi Drevova, ki je v soboto v Zrečah v družbi predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Janeza Kocijančiča in prvega moža smučarske zveze Stanislava Valanta podpisala pogodbo kandidatke za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru.

Ne spreglejte