Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 12. 2014,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

skoki Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Jurij Tepeš Robert Kranjec

Nedelja, 14. 12. 2014, 13.27

8 let

Z vetrom se ne gre prepirati: Freundu veselje, uspeh kariere našega skakalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Spremenljive vetrovne razmere v Nižjem Tagilu so bile glavni vzrok, da so gledalci videli le eno serijo. Veliki zmagovalec je postal Severin Freund, od Slovencev med deseterico Pungertar in Prevc.

Že v prvi seriji je bilo jasno, da bodo imeli skakalci obilico težav pri opravljanju svoje naloge, saj je veter enkrat pihal v hrbet, drugič v prsi. Avstrijski skakalec Stefan Kraft je imel pri svojem poskusu kar 1,18 m/s vetrovne pomoči in skočil do rekorda skakalnice, potem ko je pristal pri 138 metrih.

Bog vetrov Eol je bil naklonjen tudi njegovemu rojaku Gregorju Schlierenzauerju, ki je imel celo največ njegove pomoči (1,21 m/s). A Avstrijca nista bila po prvi seriji, ki je po zelo spremenljivih razmerah ostal tudi edina – žirija se je namreč po velikih težavah Andreasa Koflerja v drugi seriji odločila, da odpove drugo in tako obveljajo rezultati iz prve. Točkovno sta svoj nastop bolje oplemenitila trenutno vodilni v svetovnem pokalu Norvežan Anders Fannemel in Severin Freund, ki je desetič v karieri stopil na najvišjo stopničko. Nemec je v zadnji sezoni bil bitko z našim Petrom Prevcem v boju za končno drugo mesto in jo izgubil. Po zmagi v Nižjem Tagilu se je zavihtel prav na drugo mesto in prehitel našega skakalnega šampiona.

Tekma je bila na meji regularnosti

Prevc, ki za Fannemelom na tretjem mestu zaostaja za 107 točk, je bil tokrat deveti, boljši od njega pa Matjaž Pungertar, ki je po odličnem sobotnem sedmem mestu tokrat še izboljšal najboljšo uvrstitev v karieri in je bil odličen šesti.

Od slovenskih skakalcev sta do točk skočila še Jernej Damjan (24.) in Anže Lanišek (27.), medtem ko so bili Robert Kranjec - najboljši v poskusni seriji -, Jurij Tepeš in Nejc Dežman točkovno preslabi, da bi si zagotovili točke svetovnega pokala.

Ne spreglejte