SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vtičeva na treningu skočila med najboljše

0

termometer

Veter je na treningu in kvalifikacijah pred prvo tekmo skakalk v novi sezoni v Lillehammerju igral veliko vlogo, saj je pihal različno močno. Od Slovenk se je na treningu odlično znašla Maja Vtič.

Pri skoku za trening so se tekmovalke spustile z različnih zaletnih mest. Tiste najboljše so začele svoj poskusu s 15., nekatere pa tudi z 20. zaletnega mesta, veter pa je pihal od 0,17 v prsi do 3,29 metrov na sekundo v hrbet.

Največ je pokazala Japonka Sara Takanaši, ki bo na petkovi tekmi glavna favoritinja za zmago. Na stometrski napravi je v prvem poskusu skočila 94,5 metra in rojakinjo Juki Ito na drugem mestu prehitela za 7,1 točke. Tretja pa je bila že naša Maja Vtič, ki je za najboljšo Japonko zaostala 9,7 točke.

Od Slovenk je bila na treningu naslednja v vrsti Špela Rogelj, ki je imela s 86,5 metra 15. rezultat. Katja Požun je bila z daljavo 89 metrov dve mesti nižje, še dve za njo Urša Bogataj (89 metrov), povratnica v svetovni pokal, 17-letna Ema Klinec, pa je bila 22. (84,5).

Zato pa je naša najmlajša pri drugem skoku, ki je bil kvalifikacijski, pokazala boljši obraz in imela sedmi rezultat kvalifikacij (90 metrov). Veter je tudi v nadaljevanju večera pihal z različno močjo, tudi Požunova (83,5 metra/13. mesto) in Bogatajeva (78/19.) pa sta pričakovano prestali kvalifikacijski test.

Neposredno na tekmo sta bili uvrščeni Vtičeva in Rogeljeva, ki pa se jima nastop ni najbolje posrečil. Prva je skočila 76,5 metra, druga pa 82 metrov. Tudi v drugem poskusu je bila najboljša Takanašijeva, ki je pristala pri kar 99 metrih.

Posamična tekma za ženske bo v petek ob 15. uri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin