Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
14.14

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak biatlon

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 14.14

8 let, 2 meseca

V Podutiku torta za bronastega Faka in druščino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska biatlonska reprezentanca se je vrnila v domovino. Glavni junak na sprejemu na sedežu Smučarske zveze Slovenije je bil seveda Jakov Fak, nosilec bronastega odličja.

"Bilo je izredno prvenstvo. Lepa in zelo dobro organizirana prireditev. Užival sem v takšnih tekmah. Ob enem sem tudi osvojil bronasto medaljo in sem zelo zadovoljen," se je danes v Podutiku v Ljubljani smejalo Jakovu Faku, ki je bil, kot je na SZS že v navadi, za uspeh nagrajen tudi s torto, medtem ko so člani mešane štafete, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu osvojila srebrno odličje z majhno zamudo prejeli tudi Bloudkove plakete. Letos je bila udarna mešana štafeta sicer peta, a poudarjajo, da je tudi to v izjemno močni konkurenci nadvse spoštljiv dosežek. "V lanski sezoni sem vsem sodelavcem povedal, da sedaj ne bo nič lažje, ko smo osvojili dve medaljo. Od nas se bo pričakovali le medalje. Prej smo vedno upali, da bo kakšna. Ko jih enkrat imaš, potem javnost pričakuje nove," je zadrego uspešnih športnikov izpostavil tvorec slovenskih biatlonskih uspehov zadnjih let Uroš Velepec in pristavil: "Smo majhna ekipa. Vsem tekmovalcem se zahvaljujem za preliti znoj, za odrekanje, za 200 preživetih dni skupaj. Smo super ekipa, da to zdržimo skupaj. Štirikrat smo bili na robu medalje. Nekaj strelov na rob tarče je odneslo še boljše rezultate. To je vrhunsko, predvsem v tej konkurenci, ki vlada v biatlonu. Zaradi bronaste medalje ne bo nič lažje, prihodnje leto v Sočiju gremo znova na medaljo."

"Z nastopi na svetovnem prvenstvu smo zelo zadovoljni. Izpolnili smo vsa pričakovanja. Z bronasto medaljo smo cilje celo presegli. Peto mesto mešane štafete, osmo mesto Teje Gregorin, izpostavil bi še 20. mesto Petra Dokla na posamični tekmi brez zgrešenega cilja. Te rezultati so dokaz, da dobro delamo in tako bo tudi v naprej," pa se je pohvalil direktor reprezentance Matej Oblak, ponosen pa je bil seveda tudi predsednik Zbora za biatlon pri SZS Peter Zupan: "Imel sem to čast, da sem bil prisoten na tekmi, kjer smo letos osvojili kolajno, katero smo vsi zelo veseli. Po tihem smo jo pričakovali. Dokler jo nimaš v rokah, so to lahko le pobožne želje. Biatlon je organiziran dobro. To je mala četica, vendar po vojaško strumno koraka. Dokaza temu je tudi to, da smo bili na podelitvi Bloudkovih nagrad dvakrat udeleženi. Uroš Velepec s plaketo in srebrna štafeta iz preteklega svetovnega prvenstva z Bloudkovo plaketo, kar je največ kar lahko slovenski športnik dobi. Odpirajo se nove naloge, ki so vezane na olimpijsko sezono. Trdno sem prepričan, da bomo ostali v taki organizaciji ter da bomo nadaljevali pot razvoja. Sezone še ni konec, verjamem, da bomo tudi na prihodnjih tekmah še kaj postorili. Še enkrat hvala vsem, kar ste v preteklih tednih naredili na prvenstvu in v dosedanjem delu sezone."

Slovenski zimski športniki v tej zimi razvajajo tudi predsednika Smučarske zveze Primoža Ulago. "V imenu celotne Smučarske zveze zahvaljujem in čestitam celotni ekipi za odlične rezultate, posebno Jakovu za medaljo. Vsi vemo kako je pomembno dosegamo in potrjevat vrhunske rezultate, saj s tem dajemo najlepšo zahvalo našim sponzorjem in opremljevalcem, ki podpirajo biatlon in ostale panoge. Dosežki so pomembni tudi za delitev sredstev s strani Fundacije. Ugotovim lahko samo, da je biatlon mala uspešna zgodba, z malim številom uspešnih ljudi. V tej sezoni kažejo vrhunske rezultate. Napredek je na vseh področjih in se lahko veselimo olimpijske sezone. Čestitke tekmovalcem in strokovnemu vodstvu," je povedal nekdaj odlični smučarski skakalec.

Na sprejemu so manjkali strelski trener Tomaš Kos ter mlada tekmovalca Lili Drčar in Simon Kočevar, ki sta že v Bolgariji, kjer ju od 20. do 26. februarja čakajo nastopi na evropskem prvenstvu.

Ne spreglejte