Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 12. 2009,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 19. 12. 2009, 16.04

8 let

Tudi na 10 km zmaga Rusa, Bauer 13.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi moška šprinterska preizkušnja svetovnega biatlonskega pokala na Pokljuki je minila v znamenju Rusije. Zmage se je veselil Ivan Čerezov, najboljši Slovenec pa je bil Klemen Bauer.

Čerezov je 10 kilometrsko progo v malce boljših razmerah, kot so jih dopoldne imela dekleta premagal v 28 minutah in 10 sekundah, na strelišču pa je bil brezhiben. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Domir Landertinger z zaostankom 11 sekund in enim zgrešenim strelom, tretje pa Švicar Thomas Frei, ki je za Rusom pridelal 42,4 sekund zaostanka. Klemen Bauer je s 13. mestom poskrbel za najboljšo letošnjo moško uvrstitev, Ihanec je bil na strelišču nenatančen dvakrat, za zmagovalcem pa je zaostal minuto in osem sekund. Do točk je prišel še Vasja Rupnik (+ 1:52,8), ki je ob dveh zgrešenih strelih zasedel 37. mesto, medtem ko sta Janez Marič (+ 2:23,2) in Peter Dokl (+ 2:59,5) razočarala. Prvega je uničil veter na strelišču in je zgrešil kar pet tarč, drugi pa je bil nenatančen zgolj enkrat, a je bil prepočasen v teku.

"Razmere res niso bile najboljše. Sneg, veter in težka proga mi niso po godu, a sem zadovoljen s streljanjem. Forma se dviga, iz dneva v dan sem boljši. Pri streljanju se mi je obrestovalo trdo delo, imel pa sem tudi nekaj sreče, saj je veter, ko sem prišel na strelišče, nekoliko popustil," je pojasnil Ivan Čerezov, pred jutrišnjo zasledovalno preizkušnjo pa: "Želim si podobnega nastopa kot danes, pomembno pa bo spet natančno streljanje."

Tudi Dominik Landertinger je razmere na Pokljuki opisal kot težke: "Danes je bila res super tekma. V četrtek sem bil bolan in sem se raje 'prišparal' za današnji šprint. Odločitev je bila pravilna. Danes sem imel odlične smuči, dobro pa mi je šlo še na strelišču. Veselim se dobre forme celotne avstrijske ekipe, kar je tudi odlična popotnica za februarske olimpijske igre. Tam si želim medalje, ene posamične in ene ekipne. Upam, da bom do takrat zdrav."

"Danes je bilo zaradi težkih razmer potrebno imeti tudi nekaj sreče za uvrstitev na stopničke in jaz sem jo imel," pa je prostodušno priznal Švicar Thomas Frei.

Ne spreglejte