Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
1. 4. 2016,
13.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2016, 13.03

6 let, 6 mesecev

Tretji tek: proračun, trenerji in Andrea Massi

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Slovenska smučarka reprezentanca naj bi do 15. aprila dobila dokončno podobo za prihodnjo tekmovalno sezono, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v St. Moritzu.

Medtem ko so alpski smučarji in smučarke večji del svojih nalog za sezono 2015/16 že opravili, pa so se v najbolj živahnem delu leta znašli smučarski funkcionarji, ki postavljajo ogrodje za prihodnjo zimo. Po zagotovilih vodilnih mož zveze se postopek potrjevanja trenerske ekipe in poimenskih seznamov reprezentantov letos ne bo zavlekel v poletje.

Že prihodnji teden naj bi se namreč sestal strokovni svet alpskih disciplin, kmalu zatem pa že alpski odbor in zbor panoge. Neuradni rok dokončanja vseh postopkov je 15. april, ko bo znano tudi, koliko denarja bodo imeli na voljo slovenski smučarji za pripravo na sezono 2016/17.

Brez tektonskih premikov

Predsednik alpskega zbora in odbora Iztok Klančnik upa, da bo lahko s sodelavci trenerjem zagotovil več denarja za nadgradnjo programa. V pretekli zimi je bilo za vse stroške na voljo 1,5 milijona evrov.

Ob tem pritrjuje, da občutek o tem, da letos ne gre pričakovati kakšne velike trenerske prevetritve, ni zavajajoč. Pričakuje le kakšne prerazporeditve in posledično krepitev najvitalnejših delov. Večjo podporo naj bi dobila predvsem moška ekipa za hitri disciplini pod vodstvom Petra Pena.

Iztok Klančnik upa, da bodo lahko "alpinci" nadgradili programe. | Foto: Iztok Klančnik upa, da bodo lahko "alpinci" nadgradili programe.

"Že lep čas potekajo obnovitveni pogovori z dozdajšnjimi pokrovitelji in obetavni kontaktni z morebitnimi novimi partnerji," poudarja Klančnik, zadovoljen, da trenerji v preteklih mesecih niso "pridelali" dodatnega primanjkljaja. Vseeno pa ne more zanikati, da na alpskih ramenih ostaja nahrbtnik dolga iz preteklosti. Javna skrivnost je, da ta znesek znaša 450 tisoč evrov.

(Ne)zaželeni Andrea Massi

Eno od odprtih vprašanj ostaja tudi vloga Andree Massija, ki je s slovensko smučarsko druščino po umiku svoje dolgoletne varovanke Tine Maze sodeloval kot strokovni zunanji sodelavec. V praksi je skupen jezik našel predvsem z moško ekipo za hitri disciplini, medtem ko so se sodelovanju z njim najodločneje odrekli v ženski ekipi svetovnega pokala, ki jo vodi Denis Šteharnik.

Massi, ki ima na mizi tudi konkretno ponudbo iz tujine, se je o svoji prihodnosti že pogovarjal z Markom Gorjancem, ki kot vršilec dolžnosti skrbi za poslovni del alpske panoge pod okriljem SZS, prihodnji teden pa naj bi pogovore sklenil s Klančnikom. "Lahko rečem le, da smo zadovoljni z njegovim prispevkom. Morda bi bilo modro na določenih delih sodelovanje z njim še nadgraditi. Odprte so vse možnosti," pravi Klančnik.

Bo Andrea Massi čez nekaj tednov znova pognal kolesje kondicijskih priprav slovenskih smučarjev? | Foto: Bo Andrea Massi čez nekaj tednov znova pognal kolesje kondicijskih priprav slovenskih smučarjev?

Ilka Štuhec ostaja na delno samostojni poti

Večjih sprememb pa ne gre pričakovati v primeru Ilke Štuhec, ki se je na iztekajočo se sezono skorajda v celoti pripravljala v samostojni ekipi ter se v okviru te gibala tudi na tekmovališčih. "Dejstvo je, da je Ilka edina izrazita smučarka v hitrih disciplinah. Vprašanje, ki si ga zastavljamo, je, ali je smiselno zaradi tega graditi velik trenerski pogon. Alternativna rešitev je njeno priključevanje drugim ekipam. No, tudi to vprašanje je še odprto. Menim, da bo morda v določenih delih bolj vključena v ekipo, pri njenih hitrostnih treningih pa je prav gotovo ne gre omejevati," dodaja Klančnik.

Ne spreglejte