Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2012,
15.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 7. 3. 2012, 15.03

7 let, 12 mesecev

Tora Berger do zlata, Gregorinova 11.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu so se na najdaljši preizkušnji, posamični tekmi na 15 kilometrov, so se pomerile še biatlonke. Zmagala je Tora Berger, Teja Gregorin je zasedla 11. mesto.

Poleg Bergerjeve sta na stopničke stopili še Francozinja Marie Laure Brunet in Švedinja Helena Ekholm.

Druga slovenska predstavnica Andreja Mali je bila 43., zelo slabo pa so se odrezale nekatere favorizirane tekmovalke. Tako je nemška zvezdnica Magdalena Neuner povsem razočarala okoli 26.000 navijačev na Bavarskem, ko je po šestih zgrešenih strelih zmogla le 23. mesto. Najboljša nemška tekmovalka je bila tako Andrea Henkel, na 20. mestu. Na strelišču sta se zlomili tudi Belorusinja Darja Domračeva (25.) in Finka Kaisa Mäkäräinen (28.).

"Postajam zbiralka enajstih mest in le delno sem lahko zadovoljna s predstavo. Stoje sem si želela predvsem popraviti zgrešene strele z zasledovanja, pa mi ni povsem uspelo. Spet sem se precej trudila za vsak zadetek, leže pa mi je šlo gladko. Očitno imam manjše težave, ki pa niso kritične in jih je možno odpraviti. Nisem izkoristila možnosti, ki so nam jo dale vse najhitrejše biatlonke, kot so Magdalena, Darja, Kaisa, ki so bile danes kar precej manj natančne. Najdaljša biatlonska preizkušnja je vedno takšna, da so možna presenečenja zaradi pribitkov, ki jih ni možno nadoknaditi na progi. Čeprav so bile temperature kar visoke in vreme sončno, so bili pogoji v smučini presenetljivo dobri in ob koncu mi je ostalo celo nekaj moči," je razkrila Gregorinova.

"Malo se mi je že poznalo, da imam za seboj tri tekme. Zelo sem se trudila, vendar se je slab občutek s proge prenesel tudi na strelišče. Strelska statistika je resda solidna, vendar pa je šlo spet vse prepočasi na strelišču. To je bilo predvsem na prvem strelskem postanku daleč od obljube, ki sem jo dala trenerju Velepcu pred prvenstvom," pa je svoj nastop komentirala Malijeva.

Jutri je na prvenstvu prost dan, v petek je na sporedu moška štafeta (tudi s slovensko štafeto), v soboto ženska, nedelja pa je rezervirana za obe tekmi s skupinskim štartom. V ženski bo nastopila le Teja Gregorin, v moški pa bosta slovenske barve branila svetovni prvak Jakov Fak in Klemen Bauer.

Ne spreglejte