Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
22. 12. 2014,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Goran Janus skoki

Ponedeljek, 22. 12. 2014, 8.53

8 let

Slovenski skakalci do novega rekorda

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sobotni in nedeljski skakalni dan sta dala slovenskim domovom razlog za veselje. Slovenski skakalci na čelu z Jernejem Damjanom so bili spet razigrani. Tokrat so blesteli v Engelbergu.

Za najboljši uvrstitvi je poskrbel Jernej Damjan, ki je bil v soboto tretji, dan pozneje pa še četrti, potem ko je v drugi seriji napredoval za kar devet mest. Njegovih uspehov je bil seveda zelo vesel tudi glavni trener Goran Janus, ki zdaj spet zdrav spremlja svoje izbrance na tekmah za svetovni pokal: "Jerneju sta uspela vrhunska rezultata. Obakrat je v drugo dodal. V nedeljo so prvi trije res odstopali, moram pa za nedeljo pohvaliti še Matjaža Pungertarja."

Ta je s sedmim mestom dokazal, da uspeha v Nižnjem Tagilu nista bila zgolj naključje ter da dosega rezultate in predvsem skoke, ki si jih želi.

Janus je zelo zadovoljen z dosežki skakalcev, a kot vedno verjame, da so lahko ti še boljši in da imajo fantje rezerve: "V nedeljo smo delali malce več napak. Veter se je menjaval. Saj ste videli, da je bil Andreas Kofler s 140 metri šele 12. po prvi seriji. Smo pa dosegli vrhunski ekipni uspeh."

V soboto je do odličnega rezultata skočil naš najboljši mož Peter Prevc, ki je bil peti in za las zgrešil stopničke, od katerih pa je bil v nedeljo precej oddaljen in sploh prvič v sezoni ostal brez uvrstitve med deseterico. "Na drugi tekmi je bil šele zadnji skok dober, zato ni bil uvrščen višje," razlaga Janus.

Slovenski skakalci še nikdar niso zbrali toliko točk

Ob pogledu na vrstni red v skupnem seštevku imajo v slovenskem taboru razlog za zadovoljstvo, saj je Prevc na odličnem petem mestu z zaostankom 82 točk za vodilnim Andersom Fannemelom, Damjan je 11., med prvih dvajset pa sta še Robert Kranjec in Pungertar, ki sta drug za drugim na 17. oziroma 18. mestu.

Razveseljiv je tudi pogled na lestvico narodov. Slovenija po devetih postojankah še nikdar ni bila tako uspešna pri zbiranju točk. Z bero 1.038 točk je na četrtem mestu in je postavila nov slovenski rekord. Lani smo jih imeli po toliko preizkušnjah 950. Ko se bo povsem razživel še Prevc, se bo izkupiček le še oplemenitil. Morda pa bo naš skakalni junak dva enakovredna odlična skoka sestavil prav na prvi postojanki novoletne turneje čez teden dni v Oberstdorfu in se podal v boj za prvo lovoriko sezone. Lani je bil na prvi tekmi turneje tretji, nanjo pa prišel z bistveno slabšim izhodiščem kot letos – bil je namreč 16.

Ne spreglejte