Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
25. 3. 2016,
14.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petek, 25. 3. 2016, 14.51

6 let, 7 mesecev

Slabe novice za avstrijskega skakalnega zvezdnika Schlierenzauerja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Skakalna kariera nekdaj izjemnega skakalca Gregorja Schlierenzauerja v zadnjih letih ne gre po načrtih. Zdaj so zdravniki ugotovili, da si je strgal križne kolenske vezi, kar pomeni daljšo odsotnost.

Pred dnevi je udarila novica, da si je Avstrijec Gregor Schliernezauer poškodoval koleno. Kako resna je bila poškodba, sprva še niso mogli predvideti. Zato pa je odgovor podal pregled z magnetno resonanco. Zdravniki so ugotovili, da si je na smučanju v Kanadi strgal sprednje križne vezi v desnem kolenu.

Takšna diagnoza pomeni operacijo in dolgotrajno rehabilitacijo, ki po navadi traja okoli pol leta.

"Pred menoj je daljši premor, kar je jasno udarec, vendar še zdaleč ni tragično," je na svoji strani zapisal Schlieri, ki je s 53. zmagami v svetovnem pokalu absolutni rekorder.

Pravkar končano sezono je sicer začel, nato pa jo zaradi slabih predstav v Innsbrucku predčasno zaključil in misli usmeril proti novi. Njegova zadnja zmaga sega v leto 2014, ko je bil najboljši v Lillehammerju.

 

Na prvem mestu rehabilitacija in dobra telesna pripravljenost


"V tem obdobju, ko nisem bil medijsko izpostavljen, sem se družil s prijatelji in spoznaval nove obraze. Po desetih letih profesionalnega dela sem imel prvič priložnost, da nisem delal po zastavljenem načrtu," pravi 26-letni Avstrijec, ki bo šel na kirurško mizo konec marca ali pa v začetku aprila.

Peter Prevc je v tej sezoni podrl nekaj Schlierenzauerjevih rekordov.

"Moj cilj je, da ostanem zdrav in se dobro telesno pripravim. Malce se bom umaknil in v miru opravil rehabilitacijo in sprejel načrte za prihodnost," je še zapisal Schlierenzauer, ki je v tej sezoni v Petru Prevcudobil naslednika, saj mu je slovenski skakalni šampion podrl tri rekorde.

Od te sezone naprej je namreč na večni lestvici prvi po številu zmag v eni zimi (15 Prevc : 13 Schlierenzauer), po številu osvojenih točk (2303:2083) in po uvrstitvah na stopničke (22:20).

Ne spreglejte