Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
10. 10. 2014,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Katja Višnar tek na smučeh

Petek, 10. 10. 2014, 9.23

8 let

Prevzeti vse naenkrat bi bilo malo prehudo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na pripravah na ledeniku Dachstein se je slovenski reprezentanci pridružila tudi Katja Višnar, ki veliko časa preživi na Norveškem.

Katja Višnar ni mogla skriti zadovoljstva z razmerami na ledeniku Dachstein, ki je tradicionalno prizorišče priprav slovenske reprezentance v smučarskih tekih. "Nikoli ne vemo, kakšne bodo razmere na ledeniku. Letos imamo znova srečo, da je padlo nekaj novega snega. V takšnih razmerah je užitek trenirati, sploh če imamo tako lepo vreme, kot je zadnje dni," je z nasmehom na obrazu razlagala 30-letna Blejka, ki je priprave opisala z besedo super.

Norveški način dela je začela spoznavati postopoma

Višnarjeva večino časa preživi na Norveškem, kjer ima tudi svojega srčnega izbranca Olo Vigena Hattestada, olimpijskega prvaka iz Sočija. Na norveški način dela se je v tem času že privadila, nikakor pa ni želela prehitevati dogodkov. "Sodelovanje z Norvežani je potekalo postopoma. Že prejšnji trener Vladimir Korolkevič mi je nekako prilagajal načrt treningov. Norveški način dela sem začela spoznavati postopoma, kajti prevzeti vse naenkrat bi bilo malo prehudo. Še zdaj imam določene treninge prilagojene sebi. Dobro je, da z nami sodeluje tudi norveški trener Per Oyvind Torvik. Mislim, da vsa ekipa trenira drugače kot v prejšnjih letih, tudi razmišljamo malo drugače," je razlagala Katja, ki na Norveškem domuje blizu Lillehammerja, kot kaže, pa so jo tamkajšnji športniki sprejeli medse.

"Všeč mi je, ker me brez vsakršnih težav sprejmejo na svoje treninge. Vedno se odprto pogovarjajo in ničesar ne skrivajo pred menoj. Pravzaprav so me že od samega začetka sprejeli in lahko bi z njimi sodelovala na vsakem treningu."

Tekme na rolkah so druga zgodba

Tako kot vsaka vrhunska tekmovalka ima tudi ona visoke ambicije za prihajajočo sezono. Motivacijo za svetovno prvenstvo v Falunu bo iskala na tekmah svetovnega pokala. "Še zmeraj imam na tekmah svetovnega pokala željo, da posežem po najvišjih mestih. Vrhunec sezone bo svetovno prvenstvo v Falunu na Švedskem, vendar pa moram motivacijo iskati že na tekmah svetovnega pokala," je povedala Višnarjeva, ki je lani na tekmi svetovnega pokala v Lahtiju v šprintu dosegla drugo mesto in poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev.

V pripravljalnem obdobju je kazala zelo dobro formo tudi v distancah. Predvsem na Norveškem, kjer so potekale tekme na rolkah, je dosegla nekaj izvrstnih rezultatov. Kljub temu bodo njene misli usmerjene v šprint. "Tekme na rolkah so druga zgodba. Distance vsekakor ne zanemarjam, rada treniram in tekmujem v tej disciplini. V distanci nimam vrhunskih rezultatov in ne bom silila v to, če mi bo jemalo preveč energije. Primarno še vedno ostajam šprinterka in si prizadevam, da bi bila na tekmah čim višje uvrščena," je za konec povedala šesta šprinterka sezone, ki namerava nastopiti na vseh tekmah svetovnega pokala, odločila pa se je, da bo izpustila Tour de Ski.

Ne spreglejte