Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 3. 2009,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 12. 3. 2009, 7.45

8 let

Presenečenje v Vancouvru, Slovenci brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ponoči po slovenskem času so z olimpijsko generalko v kanadskem Whistlerju opravili tudi biatlonci, ki so se pomerili na 20-kilometrski razdalji. Slovenska ekipa je zaostala za pričakovanji.

Prva tri mesta so osvojili tekmovalci, ki v karieri še niso stali na stopničkah za zmagovalce, slovenski tekmovalci pa so ostali brez točk.

Eden junakov večerja je bil trikratni olimpijski prvak iz Torina Nemec Michael Greis, ki je zasedel četrto mesto, kljub temu pa osvojil mali kristalni globus za seštevek svetovnega pokala na posamičnih 20-kilometrskih tekmah. Pred njim so se na stopničke zavihteli Francoz Vincent Jay, Nemec Daniel Böhm in Američan Jeremy Teela.

Marič prehitro sprožil zadnji strel

O zmagi je tudi tokrat odločilo streljanje, saj je Jay zadel vseh 20 tarč in za 19 sekund prehitel Nemca Böhma, ki si je pristreljal minuto pribitka, še 4,3 sekunde več pa je prav tako z enim zgrešenim strelom zaostal Teela. Slovenska ekipa je zaostala za pričakovanji in brez novih točk svetovnega pokala. Še najbližje jim je bil z 41. mestom Janez Marič, ki je pustil na strelišču štiri nepodrte tarče in si delil dosežek s Švicarjem Hallenbarterjem. "Če bi zadnje streljanje opravil brez napake, bi bil lahko uvrščen med prvih petnajst, kar bi bila potrditev izidov s prvenstva. Zadnji strel sem prehitro sprožil in to me še sedaj jezi. Tekaško sem še vedno v redu pripravljen in za sprint pričakujem boljši nastop. Potrebno bo več koncentracije pri streljanju in temu mora slediti tudi boljši rezultat," je bil prepričan Marič.

Peter Dokl je bil strelsko neuspešen le dvakrat in zasedel 59. mesto. Vasja Rupnik je zgrešil šest tarč in se uvrstil na 80. mesto, osem mest za njim pa je s ponesrečeno strelsko predstavo (9 zgrešenih strelov) končal Klemen Bauer.

Velepec: Več pozornosti pri streljanju

Trener Uroš Velepec je po tekmi dejal: ''Res je, da smo tukaj šele tri dni in se še malo lovimo s spancem in časovno razliko, vendar imajo težave tudi drugi, ki so tu že bistveno dalj časa. Ponavadi je prav tretji dan adaptacije najbolj kritičen, zato morda danes tudi manj zbranosti na strelišču pri naših fantih. Marič dokazuje, da je njegov tek še vedno lahko vrhunski, le na koncu so mu že malo popustile smuči. Tudi pri streljanju bo potrebne več pozornosti, saj mu jo je danes na zadnjem strelskem postanku že zmanjkalo. Bauer se je na streljanju enostavno premalo potrudil in naredil nekaj klasičnih napak. Po petih ali več zgrešenih strelih, tudi za tek ni bilo več prave motivacije. Dokl je bil sicer strelsko v skladu s pričakovanju, vendar nekoliko prepočasen za svoje prve točke, ki jih sedaj lovi že nekaj časa. Več upov polagamo na šprint, ki je naša tekma, če lahko tako rečem. Proge so malo lažje kot smo pričakovali in tudi zaradi olimpijskih iger bi bile lahko bolj razgibane,'' je dejal Velepec in potrdil, da bodo slovenski tekmovalci na jutrišnjem treningu vadili predvsem prihode na strelišče in se še dodatno privajali na konfiguracijo terenov.

Na vodilnem mestu v skupni razvrstitvi svetovnega pokala je s 726 točkami ostal Poljak Tomasz Sikora. Najboljši Slovenec je Janez Marič s 131 točkami na 43. mestu.

Ne spreglejte