Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
22. 10. 2016,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Sölden Ana Bucik Katarina Lavtar Denis Šteharnik Ana Drev Tina Robnik

Sobota, 22. 10. 2016, 19.30

6 let, 6 mesecev

Ocena trenerja Denisa Šteharnik

Pohvala in čestitka, a sposobne so več

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Deseto mesto Ane Drev in devetnajsto Tine Robnik sta ob prepričljivi zmagi Lare Gut na veleslalomu v Söldnu po besedah glavnega trenerja slovenske ženske reprezentance Denisa Šteharnika kakovostna rezultata, a še daleč od končnega cilja.

Ana Drev je v nekaj zavojih spominjala na Ano Drev iz pretekle sezone. | Foto: Ana Drev je v nekaj zavojih spominjala na Ano Drev iz pretekle sezone.

"Začetek je veliko boljši kot v preteklih letih. Ana Drev in Tina Robnik si za prikazano zaslužita čestitke. Obenem pa vem, da je na prvi tekmi zelo težko pokazati najboljše vožnje. Videli jih boste v nadaljevanju sezone," je po prvem dejanju nove smučarske sezone, veleslalomu na ledeniku Rettanbach nad Söldnom, dejal vodja ženske reprezentance Denis Šteharnik.

Ana Drev je bila boljša le petkrat "Tako dobro že dolgo nismo začeli," pravi Denis Šteharnik. | Foto: "Tako dobro že dolgo nismo začeli," pravi Denis Šteharnik.

Po pričakovanjih je vlogo prve veleslalomistke reprezentance odigrala Ana Drev, za katero deseto mesto ni le najboljši rezultat v Söldnu, temveč celo izenačitev šestega najboljšega dosežka v 15-letni karieri v svetovnem pokalu.

Vseeno so, upoštevajoč številne odpovedi, štartno izhodišče, vrhunskost drugega dela pretekle sezone in uspešno pripravljalno obdobje, v slovenskem taboru potihoma upali celo na kaj več.

"Ana je predvsem v drugem teku nanizala nekaj vrhunskih zavojev. To veliko obeta. A vidi se, da Ana še ni prava. Manjka ji še kakšna malenkost v smučanju. Poleg tega so številna razočaranja v Söldnu pustila nekaj posledic. Morda zaradi tega tudi odločnost ni bila povsem optimalna," je celostno predstavo prve dame ekipe analiziral Šteharnik.

Slaba oceno le za Katarino Lavtar

Še več težav z iskanjem napadalnega ritma na prvi tekmi sezone pa je imela Katarina Lavtar, ki je po neprepričljivi predstavi odstopila ob koncu osrednje strmine. Glavni trener ji je očital predvsem preveč tipajočo vožnjo in preskromno odločnost.

Veliko bolj prizanesljiv je bil do Ane Bucik, od katere je sicer pričakoval prve veleslalomske točke, a moral sprejeti 39. mesto z zaostankom sedmih desetink za trideseterico. "Finale je zapravila v zgornjem delu. Vseeno pa sem zadovoljen z njenim napredkom. Verjamem, da lahko z nekaj izboljšavami že na naslednji tekmi popravi zamujeno," je dejal.

Tina Robnik je prijetno presenetila predvsem v prvi vožnji, ko je bila enajsta. | Foto: Tina Robnik je prijetno presenetila predvsem v prvi vožnji, ko je bila enajsta.

Največ spodbudnih besed pa je namenil 25-letni Tini Robnik, ki se je šele tretjič v karieri prebila med dobitnice točk. Tokrat jih je za 19. mesto osvojila 12, čeprav je bila v igri tudi za marsikaj več. Po prvi vožnji je bila namreč celo enajsta. "Prvi tek je bil res odličen. Tudi v drugo se je držala navodil in napadla, nato pa storila tri napake, zaradi katerih je izgubila precej mest. To je tista meja tveganja, pri kateri lahko smučarka izgubi sekundo ali več. Verjamem pa, da bo tako kot vse ostale že na naslednji tekmi pokazala več," je še dodal Šteharnik.

Sölden, veleslalom (ž)


Končni vrstni red:
1. Lara Gut (Švi)              2:23,02      
2. Mikaela Shiffrin (ZDA)       +1,44
3. Marta Bassino (Ita)          +1,93
4. Stephanie Brunner (Avt)      +2,28
5. Sofia Goggia (Ita)           +2,77
6. Tessa Worley (Fra)           +2,82
7. Michaela Kirchgasser (Avt)   +3,01
8. Petra Vlhova (Slk)           +3,23
9. Federica Brignone (Ita)      +3,24
10. Ana Drev (Slo)               +3,29
...
19. Tina Robnik (Slo)          +3,93

- ni se uvrstila v finalno vožnjo: Ana Bucik (Slo)
- odstopila na prvi progi: Katarina Lavtar (Slo)

Katarina Lavtar si je prislužila najslabšo trenerjevo oceno. | Foto: Katarina Lavtar si je prislužila najslabšo trenerjevo oceno.

Še dve neznanki za Levi
Medtem ko v nedeljo v Söldnu veleslalomski začetek čaka še moške, pa so misli Denisa Šteharnika že pri slalomu v Leviju (12. 11.). Na Finsko bo zanesljivo poslal Marušo Ferk in Ano Bucik, odprti pa sta še dve mesti. "Morda bomo potovali le s trojico, če ne bo prave kakovosti," pred tekmo razmišlja glavni trener.
Ne spreglejte