Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
14. 5. 2013,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Primož Peterka

Torek, 14. 5. 2013, 9.19

8 let

Peterka: Ne želim mu preveč sugerirati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenske skakalke so že začele delo pod novim vodstvom. A ne popolnoma novim. Primož Peterka je namreč ostal v strokovnem štabu. Tudi on pa se še navaja na novega nadrejenega.

Presenetljiv odstop Matjaža Triplata z mesta trenerja ženske skakalne reprezentance je pred časom dvignil nekaj prahu, saj je pred vrati olimpijska sezona. Strokovni vodja panoge za skoke in NK Tomaž Verdnik in predsednik zbora za smučarske skoke Ljubo Jasnič sta iskala moža, ki bi lahko popeljal slovenske skakalke še za kakšno stopničko višje v svetovnem merilu. Trenersko delo so na koncu zaupali izkušenemu Jožetu Berčiču.

Tudi on pa bo imel pomočnika le v Primožu Peterki, čeprav se je sprva govorilo, da bi lahko dobil dodatno pomoč z Urošem Vrhovcem, desno roko Igorja Medveda v moški B-reprezentanci. "Jože je imel načrtovanega še enega pomočnika, vendar je zdaj ostal z mano. Jaz sem torej zamenjal le šefa. Treninge smo že začeli. Punce so prej vadile samostojno v klubu, zdaj pa skupaj. So zelo pridne. Trener jih še malce spoznava. Ne želim mu preveč sugerirati. Naj si najprej ustvari svoj vtis," je dejal Peterka.

Dekleta so se zbrala skupaj prejšnji teden in konec tedna skakala tudi v Kisovcu. Sicer so imela načrtovan trening v Žireh, vendar je tam plaz zasul skakalnico.

Bodo pa morale vražje slovenske skakalke pošteno zavihati rokave v pripravljalnem obdobju, saj konkurenca ne počiva. Odkar so v ženske skoke vpeljali svetovni pokal in bodo skakalke lahko nastopile prihodnje leto na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, je v drugih reprezentancah porasel vložek v razvoj in trening. In to priznava tudi naš najboljši skakalec vseh časov: "V številnih reprezentancah so vložki veliko večji. To se vidi že v trenerskih štabih. Imena so zelo znana in se lahko pohvalijo z medaljami z olimpijskih iger. Močni so tudi nekateri narodi, pri katerih fantje ne krojijo svetovnega vrha. Ženski skoki imajo veljavo, odkar je svetovni pokal. Povrh vsega so še olimpijski šport. Imajo tradicijo in postajajo vse bolj atraktivni za medije in ljudi. To se odraža na tekmah, saj je ob skakalnicah vse več gledalcev."

Ne spreglejte