Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 3. 2015,
23.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund Stefan Kraft Trondheim

Četrtek, 12. 3. 2015, 23.27

8 let

Peter Prevc je bil na pravi strani

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sredi tedna je bil slovenski skakalec Peter Prevc še v nič kaj prijetnem položaju, kar pa mu je uspelo spremeniti v vsega dveh dneh, potem ko je v Trondheimu skočil do odličnega drugega mesta.

Peter Prevc je imel v torek po tekmi v Kuopiu razumljivo grenak priokus, saj so najprej preizkušnjo prestavili na manjšo napravo, nato pa mu jo je zagodel še veter. Skočil je do 17. mesta, kar je bila njegova najslabša uvrstitev v sezoni. Zaradi slabe točkovne bere je izgubil tudi rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu.

Dejal je, da je bil zaradi vseh teh dogodkov kar besen: "Slabe rezultate je treba vzeti kot dobro šolo. Pogledati moraš vase, kaj je šlo narobe, in se zamisliti. Nato se moraš lotiti težave in odpravljati napake."

Z zanimanjem smo zato spremljali, kaj bo slovenski orel le dva dni pozneje pokazal v Trondheimu. Delo je opravil z odliko, bog vetra Eol pa mu je bil tokrat le naklonjen. Veselil se je drugega mesta, pred njega pa se je uvrstil le v tem trenutku izjemno močni Severin Freund.

"Treniranje in imitacija dan pred tekmo sta obrodila sadove"

"Tekma je bila spet takšna, da se je menjaval veter kakor tudi nalet. Tokrat sem imel z vremenom srečo in obakrat dobil kar dobre pogoje. Bil sem na pravi strani. Skoki so bili malce drugačni, bolje izpeljani. Treniranje in imitacija dan pred tekmo sta obrodila sadove," je po izvrstnem drugem mestu dejal Prevc.

Z novimi 80 točkami se je v skupnem seštevku s tretjega povzpel na drugo mesto, pred njim pa ima Freund 34 točk prednosti. Na prvi od dveh norveških postojank skandinavske turneje pa je prehitel Avstrijca Stefana Krafta, ki je imel v četrtkovi drugi seriji ogromno smole z odpeto vezjo. Zaradi težav se je moral posloviti celo od zmage – po prvi seriji je imel pred drugim Freundom gromozansko prednost 11,8 točke – ter posledično od rumene majice, saj je tekmo po velikih težavah v zraku in pristanku končal na devetem mestu. Za Prevcem zdaj v svetovnem pokalu zaostaja za 12 točk.

"Vse skupaj se zelo zanimivo zapleta. Sam pri sebi vem, da moram biti osredotočen le nase in si zaupati," je ob pogledu na troboj s Freundom in Kraftom za veliki kristalni globus še dejal 22-letni skakalec kranjskega Triglava, ki ga skupaj s konkurenco do konca sezone čakajo še štiri posamične preizkušnje – po dve ta konec tedna v Oslu in dve prihodnji teden v Planici na prenovljeni Letalnici bratov Gorišek.

Ne spreglejte