Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2012,
15.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 17. 11. 2012, 15.08

8 let

Oranič: Cilj sezone SP v Val di Fiemmeju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Konec prihodnjega tedna bodo novo sezono v svetovnem pokalu v Lillehammerju začeli tudi nordijski kombinatorci.

Ker ima Slovenija le dve mesti za nastop v pokalu, bosta na uvodnih tekmah slovenske barve zastopala Mitja Oranič in Marjan Jelenko, v Kuusamu pa bo enega zamenjal Gašper Berlot. Glavni cilj sezone je svetovno prvenstvo v dolini Fiemme.

"Kako so tekmovalci pripravljeni na sezono, bomo izvedeli šele na prvih tekmah. Vsi testi kažejo, da smo boljše pripravljeni kot spomladi. Napredek je očiten. Kako fantje skačejo na snegu, pa žal ne morem povedati, saj v Ramsauu zaradi zaprtja skakalnice nismo mogli trenirati. A mislim, da s skoki ne bo nobenih težav," je dejal glavni trener reprezentance Primož Triplat.

Glavni cilji kombinatorcev v novi sezoni so visoki. "Za vsako tekmo svetovnega pokala je naš cilj, da imamo dva v točkah, od tega, da je eden med 'top 15'. Na svetovnem prvenstvu si želimo enkrat do 15., enkrat do 20. in enkrat do 30. mesta. Ekipno pa do osmega mesta," je povedal Triplat in poudaril: "A naš glavni cilj sezone je, da v skupnem seštevku svetovnega pokala končamo s tremi tekmovalci v 'top 50', kar bi nam na olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju omogočilo nastop tudi na ekipni tekmi."

"Lahko rečem, da so nam tekaške priprave na Pokljuki dobro uspele, če že skakati nismo mogli na snegu zaradi pretoplega vremena. Letos v primerjavi z lansko sezono nimam zdravstvenih težav, zato lahko grem optimistično v sezono," je dejal Berlot, Jelenko pa dodal: "V letošnji sezoni si želim predvsem boljšo tekaško predstavo. Pri skokih pa si želim podobne predstave kot lani in upam da mi bo uspelo skoke s treningov prenesti tudi na tekme svetovnega pokala."

Najbolj izkušen slovenski kombinatorec je Oranič, za katerega se bo na Norveškem začela že njegova šesta sezona v svetovnem pokalu: "Zame je najpomembnejši cilj sezone svetovno prvenstvo v Val di Fiemmeju. Upam, da bomo dobro začeli sezono, z lepimi uvrstitvami, da bo zima toliko bolj mirna."

"Veseli me, da je svetovno prvenstvo zelo blizu nas, v Predazzu, kjer so mi skakalnice zelo všeč in jih dobro poznam, tako da upam na dober rezultat. V svetovnem pokalu pa si želim dober začetek, da bo potem mir in se bomo lahko s tekme v tekmo pripravljali na svetovno prvenstvo," je dejal najizkušenejši slovenski kombinatorec, ki je tudi glede tekaškega napredka zelo optimističen: "Na testiranjih, ki smo jih imeli, sem dosegel dva rekorda, poleg tega je bil tudi zadnji test na Fakulteti za šport zelo dober, takega ni bilo zadnja štiri leta. Lahko sem optimističen in upam na dober start v sezono."

Ne spreglejte