Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 8. 2012,
11.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 8. 2012, 11.06

8 let

Nov pristop in navdušenje pri slovenskih tekačicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Elita slovenskega smučarskega teka se je prejšnji teden nahajala na Pokljuki. Na pripravah je bil nekdanji svetovalec moške norveške ekipe Per Oyvind Torvik.

Na Pokljuki je bilo skupaj sedem tekačic in enajst tekačev. Prisotna je bila tudi peterica A reprezentantk, ki bodo nastopala tudi na tekmah svetovnega pokala, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Barbara Jezeršek, Alenka Čebašek in Anja Eržen. Glavnemu trenerju Marku Gracerju in njegovemu pomočniku Nejcu Brodarju je pomagal Norvežan Torvik, ki je v treninge vnesel nekatere spremembe. Gre predvsem za to, da se tekmovalke in tekmovalce vključuje pri analizah, pripravi in načrtovanju dela, ob tem pa tudi sami prevzamejo polno odgovornost za svoje delo, seveda ob sodelovalnju s strokovnim vodstvom.

"Treningi so bolj razgibani, kar mi zelo odgovarja in čutim napredek v primerjavi s preteklimi leti. Veliko smo delali prav na kakovosti pri vsakem treningu, kar je zelo dobro, saj bo tudi priprava na tekme veliko boljša. Občutki so dobri in samozavest je višja, kot je bila lani in upam, da se bo to poznalo na rezultatih," je nov način dela opisala zelo zadovoljna najboljša slovenska tekačica Fabjanova.

"Sodelovanje s Per Oyvindom se je pokazalo kot zelo dobro, saj smo delali na izboljšanju individualnih sposobnosti in to me motivira," je dejala Višnarjeva, ki spet odhaja na Norveško, kjer bo ostala do septembra. Tudi Jezerškova je bila nad pripravami na Pokljuki navdušena: "Sama sem dobila veliko znanja, predvsem na področju tehnike teka in sedaj zares vem, čemu je namenjen kak trening. Močno verjamem v našo ekipo in v vse, s katerimi sodelujemo in vem, da nam bodo pomagali na poti da bomo dosegli svoje cilje."

Svoje vtise je strnil tudi Per Oyrvind Torvik: "Presenečen sem bil, kako hitro so tekmovalke osvojile spremembe v tehniki teka in kako zavzeto delajo na pripravah. Z delom na Pokljuki sem zelo zadovoljen, tudi pri fantih se vidi, da si želijo napredovati. Malo je bilo oteženo kakovostno delo, ker je bila skupina zelo velika. Škoda, ker se priprav niso udeležila vsa mlada dekleta, mislim, da bi jih bilo dobro v prihodnje večkrat vključiti v delo z najboljšimi."

Naslednje daljše priprave bodo potekale v Ruhpoldingu.

Ne spreglejte