Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
27. 10. 2014,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Enzo Smrekar

Ponedeljek, 27. 10. 2014, 20.10

8 let

Nov opomin alpskim smučarjem (video)

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Saga, povezana s finančnim stanjem v slovenski smučarski druščini, se nadaljuje, zato je žuganje vodstva Smučarske zveze Slovenije vse ostrejše.

Panoga za alpsko smučanje se na začetku sezone 2014/15 spopada s finančnimi zagatami na dveh ravneh. Po odpovedi sodelovanja kar štirih dosedanjih pokroviteljev, neučinkovitem trženju odgovornih v vodstvu zveze in posledičnem primanjkljaju 400 tisoč evrov je pod velikim vprašajem izvedba programov nove zime, po drugi strani pa je nad glavami alpincev tudi zahteva izvršilnega odbora SZS o izvajanju desetletnega sanacijskega programa.

Zadnji meseci so namesto rešitev težav, ki nevarno spodjedajo temelje alpske piramide, prinesli zgolj neproduktivni "pingpong" med vodstvom zveze in panoge. Zadnje zahteva dodatno finančno injekcijo ali vsaj prenos dolgov, prvo pa ob skromnem tržnem plenu ostaja neomajno pri zahtevah po rebalansu in sanacijskih korakih.

Pobudo prevzema novo delovno telo

Pat položaj, ki vodi v popolno nelikvidnost, pri čemer bi najkrajši konec potegnili tekmovalci in tekmovalke, zaradi katerih krovna zveza pravzaprav sploh obstaja, poskuša zdaj izvršilni odbor SZS prekiniti z ustanovitvijo začasnega delovnega telesa, ki naj bi pripravilo poseben alpski sanacijski program. Sestavljali ga bodo direktor zveze Jurij Žurej, predstavniki petih največjih alpskih klubov in predsednik alpskega odbora Dušan Gorišek. Zadnji je bil sicer edini, ki na popoldanski seji IO SZS sklepa o imenovanju krizne skupine ni podprl, temveč se je vzdržal.

"Smučarji ne bodo potopili zveze!"

IO SZS je sicer pred skorajda natančno enim mesecem sprejel direktorjev predlog 10-letnega sanacijskega programa, s katerim bi se zveza znebila dolga v višini približno treh milijonov evrov. Predsednik zveze Enzo Smrekar ob tem poudarja, da le pri panogi za alpsko smučanje ni opazil kakršnekoli oblike zaveze k pristopu k sanacijskemu programu. "To lahko kontaminira vso zvezo. To ni sprejemljivo. Zaradi ene panoge se ne sme potopiti vsa zveza. Naša naloga je, da po doseženem soglasju in sprejetih sklepih opravimo naloge, ki so včasih tudi zelo zahtevne in nadležne," je dejal Smrekar.

Ne spreglejte