Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
1. 2. 2015,
19.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2015, 19.34

7 let, 12 mesecev

Naš najboljši skakalec Peter Prevc je bil presenečen

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po koncu skakalnega konca tedna v Willingenu je imel slovenski tabor razlog za veselje, saj so naši skakalci nanizali dobre uvrstitve. Za konec je bil Peter Prevc četrti.

Naš najboljši skakalec Peter Prevc je bil spet tisti, za katerega so slovenski navijači v nedeljo najbolj stiskali pesti. Po prvem skoku se je znašel na petem mestu, v drugo pa napredoval za eno mesto in za las zgrešil oder za zmagovalce, na katerem je v preteklih dveh dneh stal dvakrat. V petek je bil na posamični tekmi namreč drugi, dan pozneje pa z ekipo skočil povsem na vrh.

V nedeljo so bili pred njim Severin Freund, Rune Velta in Roman Koudelka. "V prvi seriji so imeli tisti v ospredju spodaj več vzgornika kot Peter. Videlo se je, da mu je tam malce zmanjkalo. Naredil je tudi drobne napake. Pri drugem skoku je snežilo in Peter je rekel, da ga je na vrhu 'štopalo'. Bil je presenečen. Ni naredil dobrega skoka. Pomembno je, da je v vrhunski formi, da v vsakih pogojih skoči do odličnega rezultata," je oba Prevčeva nedeljska nastopa v Willingenu pokomentiral Jani Grilc, pomočnik Gorana Janusa.

Pomembno je, da naredi to, česar je sposoben

Drugi najboljši slovenski skakalec je bil z 12. mestom Jernej Damjan, ki je v drugi seriji napredoval s 17. mesta. Jurij Tepeš je imel z devetim mestom odlično izhodišče, a je v drugo skočil nekoliko na silo, čez prelet izgubil hitrost ter na koncu pristal na 16. mestu. Matjaž Pungertar je bil 29.

Ob pogledu na lestvico svetovnega pokala je Prevc spet nekoliko pridobil v primerjavi z vodilnim Stefanom Kraftom, ki je bil po prvi seriji celo na drugem mestu, a na koncu s šestim mestom zaostal za našim skakalnim junakom. Razlika med njima zdaj znaša le še 29 točk. "Konec tedna je bil odličen. Super je, da smo kot ekipa na vseh tekmah zraven. Tudi Peter ne popušča. Pomembno je, da naredi to, česar je sposoben," pravi Grilc.

Se pa tudi Janusov pomočnik zaveda, da je iz ozadja zelo nevaren Freund – za Prevcem zaostaja 141 točk: "On je zelo močan, kar se je danes pokazalo. Sicer je imel pri drugem skoku veliko vzgornika, vendar gre eno z drugim skupaj. V tej sezoni smo videli, da so skakalci zelo izenačeni, in na koncu tudi veter pomaga nekomu do zmage."

Ne spreglejte