Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 3. 2009,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 11. 3. 2009, 20.43

8 let

Na kanadskem snegu odlična Gregorinova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kanadski sneg v Whistlerju so preizkusile biatlonke na 15-kilometrski posamični preizkušnji. Najbolj suverena je bila na strelišču Nemka Simone Hauswald. Odlična tudi Teja Gregorin.

Brez zgrešene tarče si je Nemka priborila svojo drugo zmago v karieri. Svetovna podprvakinja v tej disciplini Teja Gregorin se je uvrstila med prvo petnajsterico.

Gregorinovi se je obetal še boljši tekmovalni izplen, vendar zadnji dvajseti naboj ni našel idealne poti do tarče in z dvema zgrešenima streloma (0,1,0,1) je zasedla še vedno zelo dobro 15. mesto. "Po zadnjem streljanju sem bila jezna sama nase, saj sem mislila, da bom z dvema zgrešenima tarčama težko konkurenčna. Malo sem jih tudi 'pocukala', kar je stara napaka. Ko sem prišla v cilj, pa sem bila že bolj zadovoljna, saj sem zadnji krog uspela nadoknaditi še nekaj sekund in se je izšlo kar v redu. Na ležečem streljanju je na trenutke kar močno pihalo, vendar sem tam uspešno opravila. Tudi po Koreji vidim, da lahko držim visok tekaški tempo," je preizkus olimpijskih prog označila Teja Gregorin.

Nemka zadržala vodstvo

Do točk je z delitvijo 28. mesta prišla tudi Andreja Mali. Malijeva je podobno kot Gregorinova zgrešila dvakrat (1,0,1,0), vendar spet streljala nekoliko bolj počasi, nekaj sekund pa je izgubila tudi na progi, kar je zadoščalo za identičen rezultat z Rusinjo Neupokoevo.

Da je bila nacionalna zastopanost na zmagovalnih stopničkah bolj pisana, sta z drugim in tretjim mestom poskrbeli Rusinja Olga Zajceva (0,0,0,1), ki je zaostala za Hauswaldovo 39,3 sekunde in Ukrajinka Vita Semerenko (0,0,1,0), ki je bila počasnejša od ruske biatlonke še za 28,5 sekunde.

Čeprav je svetovna prvakinja v posamični disciplini Nemka Kati Wilhelm prišla skozi cilj šele kot 40., je s 730 točkami uspela zadržati mesto vodilne v trenutnem skupnem seštevku svetovnega pokala. Po lestvici sta napredovali tudi obe Slovenki. Teja Gregorin si je spet izborila mesto med najboljšo trideseterico, kjer s 189 točkami zaseda 29. mesto. Andreja Mali pa je napredovala za eno mesto in je s 160 točkami 34.

Ne spreglejte