Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2013,
9.49

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 8. 2013, 9.49

8 let, 3 mesece

Mazejeva ob ognju, Kostelić v ledeniškem jezeru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši alpski smučarji in smučarke so v priprave na olimpijsko sezono vključili prav posebno tekmo. Zdi se, da kar tekmujejo v izvirnosti svojih posnetkov.

YouTube, Twitter, Instagram in Facebook postajajo nepogrešljivi, večinoma kar enosmerni, informacijski kanali športnikov in športnic. Smučarji pri tem niso prav nobena izjema. Še več, med letošnjimi poletnimi pripravami kar tekmujejo, kdo bo na bolj izviren način prikazal svoje poletne aktivnosti. Lindsey Vonn je tako svoje navijače redno "zalagala" s fotografijami poškodovane noge in prvih treningov po operaciji, obenem pa ni pozabljala niti na fotografije s plaže. Pri tem so ji sledili tudi drugi smučarji. Tako sta denimo Julia Mancuso in Aksel Lund Svindal zavist vzbujala z mamljivimi fotografijami s Havajev. Dolžna jima ni ostala slovenska zvezdnica Tina Maze, ki je zanimanje vzbudila s fotografijami z Maldivov, obenem pa je skorajda vsak njen zapis hitro zajadral po slovenskih spletnih straneh in postal - novica. Najboljša slovenska alpska smučarka se te dni nahaja na pripravah na južni polobli in se je na ta način spretno izognila tudi vročinskemu valu. Prav zato je bila še toliko bolj zanimiva fotografija, s katero je na slikovit način orisala vremenske razmere v Ushuaii. "Zunaj mrzlo, v notranjosti toplo," je zapisala ob fotografiji večernega ognja v restavraciji.

Manj zimske razmere vladajo na evropskih ledenikih. O tem priča tudi posnetek, ki ga je na spletnem mestu YouTube objavil Ivica Kostelić. Hrvat se je pred kratkim po že deseti operaciji kolena vrnil na smuči, trening na ledeniku Zermatt pa je sklenil z zanimivim smučarskim spustom v ledeniško jezero.

Zermatt pa je trenutno tudi dom dvanajstčlanske slovenske moške reprezentance. Ekipa, v kateri so združeni smukači in specialisti za tehnični disciplini, je imela sprva nekaj težav, saj je smučanje onemogočal veter, vseeno pa je nato ekipa Mihe Verdnika opravila nekaj kakovostnih treningov.

Ne spreglejte