Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
29. 6. 2009,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 6. 2009, 13.46

8 let

Manjkal bo le Jernej Damjan

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija bo z Velenjem in s Kranjem ob koncu tedna prizorišče kar treh tekem celinskega pokala v smučarskih skokih. V zraku tudi velika večina najboljših slovenskih skakalcev.

Čeprav vremenske razmere za poletne skakalne preizkušnje niso tako usodne in odločilne kot za zimsko različico, pa organizatorji tekem celinskega pokala v Kranju in Velenju upajo, da bo nebo vendarle nekoliko bolj naklonjeno kot pa v zadnjih tednih, ko se po Sloveniji vehementno podijo nevihtni oblaki. Za vse ostalo je, vsaj tako v en glas ob prikimavanju predstavnikov Smučarske zveze Slovenije zatrjujejo Velenjčani in Kranjčani, poskrbljeno. Tudi za vse zahtevnejše finančne zagonetke so organizatorji našli ustrezne rešitve. Velenjčani so tako zbrali 30 tisoč evrov, kranjski dvodnevni skakalni praznik pa bo še pet tisočakov dražji.

Po torkovi generalki s pokalom Cockta bo šlo v Velenju zares v petek. Dobrih 80 skakalcev iz kar šestnajstih držav, med njimi so z močnimi ekipami prihod napovedali tudi Poljaki, Avstrijci, Nemci, Čehi in Italijani, bo napravo na uradnem treningu preizkusilo ob 16.00. Poskusna serija je načrtovana za 20. uro, prva serija v konkurenci pod žarometi pa uro in pol zatem. "Priprave na tradicionalno tekmo potekajo skladno z načrti. Vesel sem, da je ob petdesetletnici generalno pokroviteljstvo prevzela občina. Računamo tudi na dober obisk, saj gledalcem pripravljamo tudi pester spremljevalni program, poleg tega pa bo ogled tekme tokrat brezplačen," pravi predsednik SKK Velenje in direktor prireditve Bogdan Plaznik. Z brezplačnim vstopom pod vznožje sodobne skakalne naprave vabijo tudi v Kranju. Skakalnica pod Šmarjetno goro ob petletnici delovanja nacionalnega nordijskega panožnega centra gosti kar dve tekmi FIS celinskega pokala. Prva se bo v soboto začela ob 17.00, druga pa v nedeljo ob 9.00. Tudi na Gorenjskem se lahko pohvalijo s kakovostno konkurenco, pri promociji skokov pa kajpak stavijo predvsem na domačo vrsto. Po zagotovilih športnega direktorja panoge za smučarske skoke dr. Francija Petka bo izmed najboljših slovenskih skakalcev manjkal le osamosvojeni Jernej Damjan. Sicer pa bo na prvih dveh tekmah nastopilo po 14 slovenskih skakalcev, v nedeljo pa šesterica. "Mesto na tekmi v Velenju imajo že zagotovljeno Robert Kranjec, Primož Pikl, Robert Hrgota, Rok Urbanc in Mitja Mežnar. Vsi ostali imajo seveda še možnost, da zapolnijo kvoto. Priprave so v polnem teku, zato je tako kakovostno tekmovanje več kot dobrodošlo, saj bomo lahko preverili, kje se trenutno nahajajo naši tekmovalci," poudarja Petek.

Ne spreglejte