Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 1. 2011,
14.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 1. 2011, 14.21

7 let, 12 mesecev

Majdičeve padec ni vrgel iz ritma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska smučarka tekačica Petra Majdič je na drugi tekmi novoletne turneje kljub padcu osvojila peto mesto. Barbara Jezeršek je pritekla do prvih točk v svetovnem pokalu.

Majdičeva je 10-kilometrsko preizkušnjo v klasičnem slogu začela na osmem mestu, na katerem je končala sobotni prolog. V njeni priljubljeni disciplini je pridobila tri mesta, čeprav je na spustu sredi dirke padla. Tour de Ski se je tako začel povsem drugače kot pred letom dni, ko je na uvodu zmagala, na drugi dirki pa tekla precej slabše in po dveh etapah že veliko zaostajala za vodilno. "Leto 2011 smo začeli bistveno bolje kot leto 2010, tako da sama v tem vidim vsaj eno pozitivno stvar. Danes sem sicer pokazala predstavo, s katero bi bila lahko zadovoljna, a trener ravno ni in to povsem upravičeno. V prvi polovici tekme smo suvereno zmanjševale zaostanek za Kowalczykovo, vse smo prikazale zelo lep tek. Nato pa se je začelo. V spustu sem prvič sama naredila napako, ker sem imela fokus 5 do 10 metrov naprej, namesto, da bi gledala pod noge. Tako sem izgubila ravnotežje in padla. Prva misel je bila samo to, da ne ponovim Rogle in da me to ne vrže toliko iz ritma, da bi zgubila stik. Zato se je hitro začel boj. Normalno je, da po takem padcu, ko se poizkušaš vrniti, zgubiš nekaj dodatne energije, a potem so tudi punce postale veliko bolj agresivne, prihajalo je do veliko več fizičnih kontaktov. Glede na to, da vsi vemo, da ne slovim kot fizično preveč agresivna tekmovalka, so to vse izkoriščale na meni. Na koncu mi je žal samo ciljne ravnine, ko je Johavgova skočila pred mene in sva zapele s smučmi ter tako izgubile stik s skupino, ki bi lahko prinesla stopničke. A glede na to, da je zaostanek za vodilno manjši, kot je bil v lanski sezoni, povsem optimistično gledam na vse skupaj za naprej," je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije (SZS) povedala Petra Majdič.

Trener Majdičeve Ivan Hudač ima po tekmi mešane občutke. "Dobro stvar vidim v tem, da je skupni zaostanek za vodilno tekmovalko manjši, kot je bil v prejšnjih letih. Na drugi strani je Petra naredila nekaj taktičnih napak, ki so jo stale boljše končne uvrstitve. A gremo tekmo po tekmo in upajmo, da bo jutri še bolje," je za SZS strnil slovaški trener.

Barbara Jezeršek je odlično formo, ki jo je kazala na tekmah celinskega pokala, kronala tudi na preizkušnji najvišje ravni in prvič v karieri osvojila točke svetovnega pokala. "Glede na petkovo tekmo, ko sem bila zelo blizu točk, sem si tokrat rekla, da grem še bolj sproščeno in brez pričakovanj v tekmo ter ob tem upam na najboljše. Punce okrog mene so že v prvem krogu tekle v zelo hitrem ritmu, sama pa sem si rekla 'bolj počasi, proga je še dolga', tako da sem potem iz kroga v krog pridobivala in osvojila končno fenomenalno 19. mesto," je bila zadovoljna 24-letna Kranjčanka.

Tekačice in tekače v naslednjih dveh dneh čakata po dve preizkušnji v Oberstdorfu na jugu Nemčije.

Ne spreglejte