Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2010,
20.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 20.31

8 let

Majdičeva se drži preverjenega ritma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska smučarka tekačica Petra Majdič je zaključila enajstdnevne priprave na avstrijskem ledeniku Dachstein, njena pripravljenost pa je na nivoju prejšnjih let.

Majdičeva se na novo sezono svetovnega pokala pripravlja kot v zadnjih letih. S spremljevalno ekipo, katero sestavljajo trener Ivan Hudač, fizioterapevt Jaro Gajdoš ter serviser Gianluca Marcolini, je že opravila večji del ledeniških priprav, bila je na krioterapiji (regeneracijska terapija, ki se opravlja v posebni komori mnogo pod lediščem) na Slovaškem, pred tem pa je trenirala v Dobbiacu in na Rogli. "Petra se generalno dobro počuti, njene reakcije na trening so bile pričakovane, razen malih zdravstvenih težav je vse potekalo po načrtu. Še zmeraj je zelo motivirana, včasih se ji malce pozna, da ima poleg treningov še kopico drugih obveznosti, a s tem se mora računati. Nove sezone se že zelo veseli," je stanje svoje varovanke opisal Hudač. Po njegovih besedah je 30-letna Brinjčanka fizično podobno pripravljena, kot je bila v istem času v minulih letih, vseskozi se trudi izpopolniti tehniko, a to na tako visokem nivoju poteka zelo počasi.

Na Dachsteinu ni bilo gneče

Tudi na ledeniku na avstrijskem Štajerskem, tradicionalni pripravljalni bazi celotne slovenske reprezentance, se ni dogajalo nič posebnega, vsaj kar se tiče ene najboljših smučark tekačic v zadnjih letih. "Kot je v navadi, smo tudi tokrat pilili tehniko, delali pa smo še na intenzivnosti, vzdržljivsti in moči. Petra je imela nekaj težav z zdravjem, ki pa niso bile hujše narave, zato je trening potekal normalno," je dejal slovaški strokovnjak. Je pa bilo tokrat na Dachsteinu precej bolj mirno kot v zadnjih letih, saj so si nekatere ekipe, ki navadno izkoriščajo ledenik nad vasjo Ramsau, tokrat za ledeniške treninge izbrale druge kraje. "Nekaj dni smo preživeli skupaj s finsko ekipo, ni pa tu bilo Nemcev, ki zdaj trenirajo v Oberhofu in Italijanov, ki so dobre pogoje našli doma. Norvežani tako ali tako trenirajo drugje, Justyna Kowalzyk pa se trenutno nahaja v Belorusiji. Tudi biatlonskih reprezentanc ni bilo dosti na Dachsteinu," je dodal Hudač.

Majdičeva bo imela kar nekaj časa, da izpili formo, saj se prva tekma svetovnega pokala začne 20. novembra tako kot lani v Gällivareju na Švedskem. Najprej bo teden dni trenirala v Sloveniji, nato jo čaka spet "izlet" na Dachstein, na začetku novembra pa se bo podala najverjetneje v Skandinavijo in tam pričakala prve preizkušnje. Hudač pravi, da se bodo zaradi dobrih pogojev za trening bržkone nastanili v na Finskem. Vse pa bo odvisno od snežnih razmer tako v Skandinaviji kot srednji Evropi.

Ne spreglejte